На 5 март в Брюксел ще се проведе заседание на

...
На 5 март в Брюксел ще се проведе заседание на
Коментари Харесай

Нено Димов ще председателства Съвета на ЕС по околна среда

На 5 март в Брюксел ще се организира съвещание на Съвета на Европейски Съюз по околна среда. То ще бъде управлявано от министъра на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила в качеството му на ротационен ръководител. На първото си съвещание по време на Българското председателство министрите по околна среда на страните членки ще бъдат приканени да споделят вижданията си по два значими незаконодателни въпроса.

Първата тематика, която ще бъде обект на разискванията, е по какъв начин да бъде подтикван процесът на позеленяване на Европейския учебен срок. Вижданията на Българското председателство са, че това ще способства за повишението на растежа и ще подсигурява нови работни места чрез зелени устойчиви вложения.

Вторият въпрос е обвързван с тъй наречените Мини пакет за кръгова стопанска система, съдържащ известия на Европейската комисия по отношение на осъществяване на Плана за деяние за кръгова стопанска система.

Държавите членки ще обсъдят какъв би бил най-хубавият метод за значително повишение използването на рециклирани пластмаси и следващо повишение опциите за облага от пазара на вторични първични материали в Европейски Съюз.

Ще обсъдят също и какви ограничения на ниво Европейски Съюз могат да обезпечат стопански тласъци за бизнеса за създаване на по-устойчиви пластмасови артикули. Министър Димов ще запознае Съвета с резултатите от провелия се в началното на февруари т.г. 21 Европейски конгрес по екоиновации в региона на качеството на въздуха, проведен взаимно от Министерството на околната среда и водите и Европейската комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР