На 5 км от плажа в Обзор, където е видяно

...
На 5 км от плажа в Обзор, където е видяно
Коментари Харесай

Изгубеното дете в Обзор открито на 5 км от плажа, от който изчезнало

На 5 км от плажа в Обзор, където е забелязано за последно, е било намерено 6-годишното дете с аутизъм, разкриха от полицията.

Тази заран то отишло с баба си и дядо си на Южния плаж, само че към 10,30 ч. възрастните хора открили, че детето го няма. След близо час блуждаене по плажната линия решили да алармират за случая в Районно ръководство Несебър.

Своевременно след приемане на сигнала за изгубеното момиченце е основана организация за издирването на детето, като са ориентирани спомагателни сили от „ Охранителна полиция “ и бургаската жандармерия.

Около 14.45 ч. 6- годишното момиченце е намерено на близо 5 км от мястото, където е видяно за последно. То си играело в басейна на хотелски комплекс в Обзор без даже да подозира какви терзания на околните си е предизвикало с отсъствието си.

Предвид леката форма на аутизъм връзката с детето е била невъзможна, само че по думите на разкрилите го, то било в положително физическо и психическо положение, без да е повлияно от високите летни температури, описа представителят на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас Цветелина Рандева.

В издирването на момиченцето се присъединили близо 20 души, като чиновниците от вътрешното ведомство били подкрепени от общински чиновници и доброволци. В стройната организация всеки е получил избрани зони, където да се правят издирвателните дейности, като по този метод се е икономисало време и успеваемостта е била по-голяма, изясни Рандева.

ОДМВР Бургас за следващ път приканва гостите и почиващите по Южното Черноморие и най-много отседналите в огромните курортни градчета да бъдат оптимално бдителни по повод дейностите на подрастващите.

Случаят с 6-годишното момиченце не е индивидуален, а при сходни произшествия околните постоянно употребяват помощта на обществените медии. Препоръчително е обаче преди да разгласяват апел в другите групи, да оповестят в най-близкото полицейско ръководство с цел да има съответна и бърза реакция при издирването на изгубено дете, приканват от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР