На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи

...
На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на доброволеца

На 5 декември означаваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се празнува през 1985 година по самодейност на Организация на обединените нации, когато Световната организация приканва държавните управления и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма публичност на активността им. На този ден обществото отдава респект към хората, които с безплатен труд оказват помощ за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Българският червен кръст ще означи Деня на доброволеца с проява на избавителни дейности при случай с зародил пожар в образователна среда в центъра си в софийското село Лозен.

Посетителите ще могат да следят действия по изтегляне на потърпевши, образуване на евакуационен пункт, обгрижване на незабавни положения и демонстриране на умения за работа с външен автоматизиран дефибрилатор. В демонстрацията ще взе участие и екип на Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, като част от Единната избавителна система за отбрана при бедствия.



Демонстрацията ще се организира в границите на Националното образование по Първа долекарска помощ, Първа психична помощ и Психосоциална поддръжка и стратегия „ Хелфи “, проведено от Български юношески Червен кръст. В интервала 02.12-06.12.2019 година над 100 младежи-доброволци от цялата страна ще се образоват по какъв начин да оказват първа помощ и по какъв начин да работят при злополучие, повреда или рецесия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР