На 5 април - ден преди изтичането на срока, кандидатът

...
На 5 април - ден преди изтичането на срока, кандидатът
Коментари Харесай

Старт на решаваща политическа седмица и последни стъпки към избори „2 в 1“

На 5 април - ден преди приключването на периода, претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев показа проектосъстава на служебния кабинет пред президента Румен Радев и представителите на политическите сили без Българска социалистическа партия, които отхвърлиха да вземат участие.

Държавният глава разгласи, че не мисли по никакъв метод да бави политическия развой и да съблюдава прецизно измененията в Конституцията.

" Във вторник сутринта ще издам три указа – за служебното държавно управление, за европейски избори и за парламентарни избори на 9 юни – две в едно ", изясни Радев и добави: " Отиваме на избори 2 в 1 на 9 юни, с което мощно се надявам да има по-голяма изборна интензивност и да спестим средства ".

" Правих 5 обети на 5 служебни държавни управления в Президентството, само че към този момент имаме друга обстановка, съгласно която намира приложение член 109 от Конституцията, който споделя, че държавното управление поставя клетва пред Народното събрание ", добави той.

" Каквото има като искания и препоръки към служебния кабинет, да го обсъдите с Димитър Главчев до края на деня в понеделник. Във вторник сутринта ще разпиша указа за служебния кабинет и двата други указа – за европейски избори и за избори за Национален парламент, след което ще прикани, ще приказвам и с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков – държавното управление да постави клетва в Народното събрание. И в същия ден да може да бъде осъществена промяната – приемане и предаване на властта ", посочи президентът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР