На 4 януари честваме 145 години от освобождението на София. Камбаните

...
На 4 януари честваме 145 години от освобождението на София. Камбаните
Коментари Харесай

Честваме 145 години от освобождението на София

На 4 януари честваме 145 години от освобождението на София. Камбаните на столичните храмове ще огласят годишнината. 

На първата година след освобождението на София градската администрация взима решението 4-ти януари да бъде разгласен за празника на града - традиция, която се съблюдава всяка година, напомня кметът Йорданка Фандъкова:

" В днешния ден показваме нашето самопризнание към всички войски, които оставят костите си по нашите полета за освобождението на града и несъмнено на българските опълченци. А също по този начин благодарим и непознатите консули, с помощта на които нашият град остава избавен, не трябва опожарен както са предварителните проекти на войските, които напущат града. Има доста защо да благодарим, да бъдем признателни, да предаваме на нашите деца тази благодарност ".

От 11.00 ч. до 13.00 ч. ще бъдат ситуирани почетни часови от Националната гвардейска част пред Паметника на българските опълченци. В Галерия навън в Градската градина ще бъде показана изложбата „ Една млада столица пътува по света “ с най-интересните литографски картички на София от последните години на XIX век, подбрани от сбирката на уеб страницата stara-sofia.com. 

Софийската градска художествена изложба и Регионалният исторически музей ще работят с безвъзмезден вход за посетителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР