На 4 октомври, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

...
На 4 октомври, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1
Коментари Харесай

Словесен пейзаж: Документален филм за Христо Фотев

На 4 октомври, сряда, от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1 в портретната документална поредност на Българска национална телевизия ще бъде показан кино лентата „ Словесен пейзаж “, отдаден на поета Христо Фотев, неговата дълбока психика и неповторимо творчество.

В документалния филм „ Словесен пейзаж “ със сценарист и режисьор Димитър Шарков и оператор Георги Марков феновете ще чуят гласа на самия Христо Фотев, както и ще се насладят на някои от най-красивите му стихове, рецитирани от артиста Димитър Николов.

Кога е почнал да написа Христо Фотев, по какъв начин е минало детството му – пред камерата на Българската национална телевизия застават негови близки и сътрудници, измежду които Недялко Йорданов, Стефан Диомов, както и брачната половинка му Виолета Фотева, с цел да опишат своите мемоари за времето, споделено с огромния създател.

Специално присъединяване във кино лентата „ Словесен пейзаж “ взема и проф. Пламен Дойнов, стихотворец и откривател на творчеството на Христо Фотев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР