На 31 май, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

...
На 31 май, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1
Коментари Харесай

Тази сряда БНТ Представя филма Георги Господинов в убежището на времето

На 31 май , сряда, от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1 в портретната документална поредност на публичната телевизия " Българска национална телевизия Представя " гледайте кино лентата " Георги Господинов в убежището на времето " , отдаден на първия български публицист, притежател дружно с преводачката Анджела Родел на влиятелната литературна премия " Букър " за романа " Времеубежище ".

Биографичният филм " Георги Господинов в убежището на времето " ще води феновете в персоналното пространство на създателя, където измежду книги, мемоари и мемоари той ще ги срещне със себе си. Георги Господинов се връща обратно към първите си думи – чути, прочетени и написани, които предопределят пътя му на публицист.

За него детството, паметта, неслучилото се, предишното са непрекъснати извори на тематики и ентусиазъм. Георги Господинов е роден през емблематичната 1968 година и за него това е нещо доста особено. Този родилен белег на смяната го съпътства в доста значими моменти от неговия живот и, несъмнено, участва в творбите му.

Режисьор на кино лентата " Георги Господинов в убежището на времето " е Павел Г. Веснаков, оператор е Мартин Балкански.

На 30 май , вторник, Георги Господинов ще е специфичен посетител на Димитър Стоянович в предаването " Култура.БГ " от 11:00 ч. по Българска национална телевизия 1 .
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР