На 31 март е католическият Великден. Обичайно православните християни го

...
На 31 март е католическият Великден. Обичайно православните християни го
Коментари Харесай

Католици и арменци празнуват Великден

На 31 март е католическият Великден. Обичайно православните християни го означават седмица по-късно, само че тази година ще има разлика от един месец – за православните той ще е на 5 май.
Прочетете още
Папа Франциск отслужи сутринта Великденска литургия, а по обед ще отправи своята благословия „ Урби ет орби “ („ Към града и към света “), оповестява bTV.

По време на Пасхалното бдение нощес в базиликата „ Свети Петър “ във Ватикана светият отец прикани вярващите да се радват и да имат вяра макар персоналните и световните политически рецесии.

87-годишния Папа Франциск, който постоянно беше в болница през последната година, не сподели признаци на отмалялост по време на службата. Преди това обаче беше анулирано присъединяване му в Кръстния път. Папата води бдението нощес седнал.

Възкресение Христово през днешния ден отбелязва и арменската общественост. Най-големият празник за вярващите арменци се отбелязва постоянно в първата неделя след пролетното равноденствие. Поради тази причина той съответствува тази година с този на католиците.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР