На 31 август 2023 г. (четвъртък) от 18:00 ч. в

...
На 31 август 2023 г. (четвъртък) от 18:00 ч. в
Коментари Харесай

Изложба „Традиция и мистика“ показват в Художествената галерия

На 31 август 2023 година (четвъртък) от 18:00 ч. в западната зала на Художествена изложба Стара Загора, ще бъде открита изложбата „ Традиция и мистичност ”. В експозицията са подбрани мостри от сбирката на галерията, които показват двете направления на интерпретация на българската обичайната просвета, присъщи за изобразителното изкуство най-вече от първата половина на ХХ век – битовата живопис и тази, която е ориентираната към комплицираните пластове на мистичното.

Магията на националното и родното, постоянно пленява художници от разнообразни генерации, които пресъздават в платна и графика непреходната хубост и хармония закодирана в него. Те са един изобилен извор на нови хрумвания, алегорични облици и послания. Темите са въодушевени, както от всекидневието и обичаите на българите, по този начин и от приказния и песенния фолклор, легендите и поверията.
-->
В изложбата са включени 25 живописни произведения, 12 рисунки и графики на създатели като Антон Митов, Иван Мърквичка, Добри Христов, Васил Маринов, Кипро Николов, Евгения Илиева, Никола Кожухаров, Димитър Караджов, Васил Стоилов, Владимир Димитров-Майстора, Стоян Венев, Васил Захариев, Дечко Узунов и други

Почитателите на изобразителното изкуство ще имат опция да прегледат експозицията до 17 септември.

Начална дата: четвъртък, 31 август 2023

Крайна дата: неделя, 17 септември 2023
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР