На 30 юни 2019 г. /неделя/ от 11.00 до 19.00

...
На 30 юни 2019 г. /неделя/ от 11.00 до 19.00
Коментари Харесай

Втори международен фестивал на родното творчество на Балканите

На 30 юни 2019 година /неделя/ от 11.00 до 19.00 ч. на Лятната сцена на Борисовата градина в София ще се организира второто издание на интернационалния фестивал „ Балканска палитра – Живи човешки съкровища от Балканите и Югоизточна Европа “.
За втора поредна година Сдружение „ Глобално творчество” провежда реализатори и сформира от балканските страни и страните от Югоизточна Европа, подписали Конвенцията за нематериално културно завещание от 2003 година, които ще показват музикални осъществявания, както и творби на обичайните национални занаяти, приети за живи човешки съкровища на човечеството.

Във фестивала ще вземат участие и изявени сформира и обединения от читалища от България (българското читалище е вписано в регистъра на положителните практики на ЮНЕСКО).

Освен осъществяванията на Лятната сцена на Борисовата градина в София, програмата на фестивала включва и проява на обичайно национално творчество в обособени шатри, детска арт-работилница и вкусна балканска кухня.

Основната цел на фестивала е да спомага за насърчаването на взаимното почитание и междукултурния разговор за мирни междуобществени връзки в името на една по-богата в духовно отношение Европа, в която Балканите и страните от Югоизточна Европа имат своя сериозен културен и нравствен принос.

Второто издание на фестивала „ Балканска палитра “ още веднъж се организира под Патронажа на Министерството на културата и в партньорство с Международния женски клуб в София, със съдействието на Регионалния център за опазването на нематериалното културно завещание под егидата на ЮНЕСКО и на Института за етнология и фолклористика при Българската академия на науките, както и с поддръжката на Дирекция „ Култура “ при Столична община, като част от Лятната стратегия на Столицата.

Очакваме ви на 30-ти юни, с цел да споделим нашите непреходни културни полезности, традициите ни и духа на другарството!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР