На 30 сигнала са реагирали от Пожарната в Пловдив от

...
На 30 сигнала са реагирали от Пожарната в Пловдив от
Коментари Харесай

Затиснати коли, наводнени приземни етажи и подлези! Пловдивчанин: Дайте лодки или поне пояси!

На 30 сигнала са реагирали от Пожарната в Пловдив от началото на мощния дъжд към 2,00 часа след полунощ  досега. Това съобщи представителят на институцията Цвятко Дешев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Той разясни, че в броя сигнали има и такива за паднали дървета, за наводнени приземни етажи, както и за два наводнени подлеза.

На ул. " Достоевски " 9 са били затрупани 3 коли от паднало дърво. На бул. " Васил Левски " 66 са били затиснати 2 таксита още веднъж от дърво, като в едното е имало човек. Помогнато му е да излезе. Към момента на 90% сигналите са отработени.

В момента има и екип в Гимназията по кожени произведения и текстил. Сигналът е за теч от козирката на образователното заведение, за заплаха за наводняване в приземни пространства. На място огнеборците ще преценяват какви ограничения да бъдат подхванати.

Дешев разясни, че обстановката с днешния дъжд не може да се съпоставя с огромния дъжд от началото на месец май. Тогава всички екипи от пожарникари са отводнявали и отстранявали вреди от дъжда. Докато все още към този момент 90% от сигналите са отработени.

Междувременно четец на нашата медия изпрати фотография от улица " Кавала ": " Често срещано в БГ, само че няма по какъв начин да не се означи. Общината да почва да раздава лодки или най-малко пояси... ", приканва пловдивчанинът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР