На 30 ноември еврокомисарят по въпросите по равенството Хелена Дати

...
На 30 ноември еврокомисарят по въпросите по равенството Хелена Дати
Коментари Харесай

ЕС иска да отмени Коледа - истина или лъжа

На 30 ноември еврокомисарят по въпросите по равенството Хелена Дати (Малта) разгласява своите Насоки за приобщаваща връзка. Документът е разграничен на няколко глави: " Пол ", " ЛГБТИ ", " Расови и етнически въпроси ", " Култура ", " Начин на живот и вярвания ", " Хора с увреждания ", " Възрастни хора ". Насоките касаят езика, който да употребяват европейските институции !

Широка дискусия провокира предлагането Коледа да бъде наричана празник или празнично време за да сме деликатни към хората, които имат разнообразни религиозни възгледи и поради това, че даже самите християни честват Коледа на разнообразни дати. Истината е, че на никое място не написа, че Коледа би трябвало да се анулира! Но е дадена тенденция, че в в случай че да вземем за пример в диалог служителите употребяват изречението " Коледните празници са доста стресиращи ", да го заменят с " Празничният интервал е доста стресиращ ". Цялото предложение е обещано, с цел да не се счита, че всеки, с който поддържа връзка някой еврочиновник, обезателно е християнин.


Ето по какъв начин наподобява предлагането по този въпрос. 



Дали предлага в формалната връзка да се заобикалят единствено християнските имена, когато даден човек е от друга вяра. Вместо това еврочиновниците следва да се обръщат на първо име към даден човек.

Еврокомисарят предлага и да не се натъртва обезателно на половата еднаквост. Нейното предложение е вместо " Министрите и техните съпруги ", да се споделя " Министрите и техните сътрудници. "


Джамбазки в Екологичен потенциал за анулацията на Коледа: Ако желаете вярвайте в Мики Маус, само че на нас не ни казвайте кои сме и какво да честваме!
" Честито Рождество Христово и На многая лета! " С тези думи българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбаз...
Прочети повече
Дали прецизира, че не постоянно може да сме наясно кой в какви роднински връзки е с някого и по тази причина може да не е подходящо да се употребяват думи като майка, татко, брачен партньор или брачна половинка, а сътрудник и родители. Според Дали вместо обръщението " Дами и господа " е по-уместно да се употребява " Скъпи сътрудници " или " Скъпи участници! "



Припомняме, че Папа Франциск осъди опита на Европейския съюз да размени обичайното " Коледа " с хипотетично по-неутрални термини като " празничен сезон ". Той сподели, че това е ход, който би могъл да бъде присъединен към наказателен режим. Журналистите цитираха думите на папата: " През цялата история доста, доста диктатури са се опитвали да създадат това ". Вижте повече в ТАЗИ СТАТИЯ

В последна сметка предлагането на Хелена Дали беше оттеглено. Документът беше част от проект, поддържан от ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен за използване на " Съюз на равенството " и гарантиране, че " всеки е скъп и приет във всички наши материали, без значение от техния пол, породист или етнически генезис, вяра или убеждения, увреждане, възраст или полова ориентировка ".



Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР