На 3 години лишаване от свобода с 6 години изпитателен

...
На 3 години лишаване от свобода с 6 години изпитателен
Коментари Харесай

Осъдиха условно шофьора, причинил смъртта на съдия Емилия Петкова на АМ “Тракия“

На 3 години отнемане от независимост с 6 години изпитателен период бе наказан 37-годишният водач, който с джипа си блъсна на автомагистрала “ Тракия “ и аргументи гибелта на арбитър Емилия Петкова от профилирания углавен апелативен съд. Присъдата е на пазарджишкия Окръжен съд, който призна за отговорен мъжа.
Прочетете още
В изпитателния период наказаният ще би трябвало да има и срещи с пробационен чиновник, а наказването планува и 6 години отнемане от право на ръководство на транспортно средство, написа " 24 часа ".

Трагедията се разигра на 29 януари 2022 година към 14.40 ч. на автомагистрала “Тракия “, в посока към София, на 102-ия километър, където джип “Ленд Ровер Рейндж Спорт с несъобразена с пътните условия скорост - димящ сектор е провокирал пътнотранспортно произшествие, при което почина 55-годишната съдийка.

Жената карала лек автомобил „ Тойота Ярис “ и била понижила скоростта, защото в региона имало гъст пушек от пожар от сухи треви в напоителен канал край пътя.

По това време в същата лента се движел лек автомобил “Ленд Ровер Рейндж Спорт “, ръководен от А.Б. Той също пътувал в посока към гр. София. Движел се със скорост от към 143 км/ч., която била несъобразена с пътните условия - димящ сектор. Заради влошената видимост А.Б. не съумял да забележи движещия се пред него лек автомобил „ Тойота Ярис “ и го блъснал в задната част.

Вследствие на конфликта лидерката Емилия Петкова е умряла на място. След удара двата автомобила се зацепили един в различен и движейки се дружно надясно се открили на десния прием. От удара управляваният от потърпевшата автомобил се е запалил и пожарът е обхванал и другата кола.

Според заключението на съдебномедицинската експертиза повода за гибелта на Петкова е тежка съчетана черепно-мозъчна, гръдно-коремна и опорно-двигателна контузия. Шофьорът е бил тестван за алкохол и опиати, като резултатите от пробите са били негативни. Ход на делото бе даден в края на ноември предходната година, а пред съда бяха показани редица експертизи, измежду които ДНК, автотехническа, съдебно-токсикологична, пожаротехническа, правосъдно техническа и видеотехническа.

Бяха разпитани голям брой движимости лица, очевидци на местопроизшествието и хора, пътували в злополучния 29-ти януари по Автомагистрала „ Тракия “ и попаднали също в мощно задимения сектор сред 102 и 103-ия км в посока София.

Присъдата не е дефинитивна и може да бъде обжалвана в 15-дневен период пред Пловдивския Апелативен съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР