На 3 декември 2020 г. посланикът на САЩ в България

...
На 3 декември 2020 г. посланикът на САЩ в България
Коментари Харесай

Херо Мустафа посети АЕЦ „Козлодуй” /снимки/

На 3 декември 2020 година посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа посети АЕЦ „ Козлодуй”, с цел да се срещне с изпълнителния шеф Наско Михов и представители на управителния екип на Дружеството.
В приветствието си към гостите Наско Михов акцентира основната роля на централата за българската енергетика и стопанска система и постигнатото високо равнище на сигурност и надеждност. Той посочи, че през годините сред АЕЦ „ Козлодуй” и компании от американския нуклеарен бранш са построени отлични партньорски контакти.
„ Днешната среща беше продължение на Mеморандума за съгласие в региона на нуклеарната сила за цивилен цели, подписан през октомври. Бях разчувствана да видя и чуя за преимуществата, предлагани от Козлодуй във връзка с инфраструктурата и човешкия капитал, които би трябвало да го трансфорат в център на българската нуклеарна енергетика за бъдещите поколения”, съобщи Мустафа.
Директорът „ Безопасност и качество” Емилиян Едрев показа предпочитаните планове, осъществени от Дружеството, както и статусът на програмата за диверсификация на доставките на нуклеарно гориво.
Презентация за напредъка на плана за създаване на нова нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ „ Козлодуй” изнесе Любен Маринов – изпълнителен шеф на „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД.
Деловата стратегия на американската делегация приключи с техническа обиколка на площадката на АЕЦ „ Козлодуй”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР