На 29 януари руският президент Владимир Путин и беларуският му

...
На 29 януари руският президент Владимир Путин и беларуският му
Коментари Харесай

Русия и Беларус създават съвместна държавна медия

На 29 януари съветският президент Владимир Путин и беларуският му сътрудник Александър Лукашенко подписаха декрет, с който утвърдиха основаването на взаимна държавна медия, заяви " Киев Индипендънт ".


Указът, подписан на 29 януари, планува основаването на взаимно ръководена медийна интервенция, включваща два към този момент съществуващи вестника, онлайн списание и ефирен канал, които ще следват " единна, координирана политика ". Планът се създава най-малко от 2023 година Съобщението беше направено от Максут Шадаев, началник на съветското Министерство на цифровото развиване.

Номиналното разделяне сред Русия и Беларус съвсем изчезна след началото на пълномащабната инвазия на Русия в Украйна. Беларус не взе участие директно в тоталната война, само че разреши на Русия да употребява територията ѝ като плацдарм за първичното навлизане. Русия продължава да нападна Украйна от беларуска територия. В Беларус са ситуирани и съветски нуклеарни оръжия.

По време на разискванията за основаването на подобен обединен канал, Лукашенко съобщи през април 2023 година, че е належащо да не се " губи борбата за мозъците и сърцата ".

Режимът на Лукашенко постоянно се насочва към тези, които са изразили съпротива на ръководството му или намерено поддържат продемократични възгледи, и продължава да преследва тези, които са свързани с всеобщите митинги, последвали президентските избори в Беларус през 2020 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР