На 29 септември 2023 г. Институтът за етнология и фолклористика

...
На 29 септември 2023 г. Институтът за етнология и фолклористика
Коментари Харесай

Европейската нощ на учените – SEARCH 2023 със събития в София и Белоградчик

На 29 септември 2023 година Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българската академия на науките още веднъж се включва в Европейската нощ на учените - SEARCH 2023 със събития на две местоположения и щанд в Мол София. Основната тематика тази година е " Адаптацията на човечеството към измененията в климата ". В нейните рамки институтът взе участие с проучвания и презентации, касаещи взаимовръзките природа - просвета, етнология на бедствията, запазване и социализация на културното завещание, здравословен метод на живот и хранене, отглеждането на животни в обичайна просвета и други

Програмата планува три занимания за възпитаници с вход свободен. Ателиетата „ Със стадото на път " и „ Герман " ще се проведат в Образователния център на Националният етнографски музей (пл. „ Княз Александър І " № 1) сред 13.00 - 18.45 ч. От 16.00 до 18.00 ч в Художествената изложба в гр. Белоградчик пък се планува работилница на тематика „ Адаптация на индивида към околната среда от праисторията до през днешния ден ".

В допълнение сред 13.00 - 21.00 ч посетителите на Националния етнографски музей ще имат опция да прегледат трите изложения:

- Остойностявания. Погледи към предпазените места;

- 130 години Народен музей;

- Пътят до трапезата.

Европейска нощ на учените е самодейност, в която всяка година вземат участие над 300 града в Европа и по света. Проектът SEARCH в България, зад чиято абревиатура са закодирани основни тематики като: Science + Environment + Art = Resilience, събира участници от цялата страна. Инициативата се финансира от Европейския съюз. Проектът Европейска нощ на учените - SEARCH е амбициозно изпитание, което цели да подкрепи популяризирането на науката, научната активност и специалността на академик измежду необятната публика, с акцент към подрастващите. SEARCH цели да насърчи повече българи, изключително възпитаници, да се ангажират с опциите за кариера в региона на научните проучвания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР