На 29 октомври (събота) от 11 ч. пред Община Варна

...
На 29 октомври (събота) от 11 ч. пред Община Варна
Коментари Харесай

Деца и родители на протест пред Община Варна заради неработещ басейн

На 29 октомври (събота) от 11 ч. пред Община Варна е плануван митинг поради продължаващата неизясненост за какво продължава да не работи басейн „ Алекси Алексиев “ от ПК „ Приморски “. Според предварителния график оборудването трябваше да влезе в употреба след постоянната годишна профилактика на 14 октомври, само че към момента басейнът е празен.

Тогава Bgswim.com сигнализира за казуса и от община Варна сбито разясниха, че става дума за естествена процедура и профилактика. Но в същото време до момента никой не е оповестил обществено нито за какво се забавя стартирането, нито каква е повода. Това е мотив за ширещи се неуместни клюки. Ние като сериозна медиа по принцип не даваме ухо на клюки и по тази причина не ги публикуваме. Официална информация обаче няма.

Засега няма и отговор на формалното писмо-запитване на Българска федерация водна топка за положението на басейна. Защото „ Алекси Алексиев “ е извънредно значим както за варненския спорт, по този начин и за националнния спорт. На басейна упражняват подрастващите групи и състезателите на петте варненски клуба по водна топка – КПС Варна, Черно море 1948, Комодор, Аква спорт и Тича. Общият брой на картотекираните им играчи и на децата в образование наближава хиляда. На същата база се приготвят и състезателките по артистично плуване в града, както и скачачи във вода. И в двата спорта – водна топка и артистично плуване, локалните клубове са водещи в страната и дават доста състезатели за националните тимове. И продължаващото неразбираемо състояние ги оставя безусловно на изсъхнало и прави подготвителния им развой неосъществим.

В същото време другите два басейна в комплекса – 50-метровият открит „ Юлиян Русев “, където се приготвят плувните клубове и 25-метровият закрит работят обикновено.

На митинга пред Община Варна в събота от 11 часа ще се включат млади спортисти и деца от клубовете по водна топка, дружно с родителите им.

Николай Кръстев, bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР