На 29 декември миналата година е влязла в сила присъдата,

...
Коментари Харесай

Окончателно влезе в сила присъдата на бившия началник на Агенция „Митници“

На 29 декември предходната година е влезнала в действие присъдата , постановена от Окръжния съд в Хасково, с която бе приет за отговорен подсъдимия Т.С.К. Той е наказан с наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 години, „ санкция “ в размер на 5000 лв. лева и „ отнемане от право да заема служба в държавната администрация “ за период от шест години.

С решение на Върховен касационен съд размерът на наказването „ отнемане от независимост “ на подсъдимия е понижено от четири на три години и е отсрочено за изпитателен период от пет години, а наказването „ Лишаване от право да заема служба в държавната администрация “ е понижено от шест на пет години .

Т.С.К. бе упрекнат, че в от октомври 2014 до януари 2015 година в град Свиленград при изискванията на продължавано закононарушение в качеството си на Началник на Митница Свиленград, е изискал и приел подарък – парични суми в разнообразни валути в общ размер на 600 евро и 1600 лв. .

Окръжен съд-Хасково призна подсъдимия Т.С.К. за отговорен и по второто му повдигнато обвиняване за това, че на 28 януари 2015 година в Свиленград в качеството си на Началник на Митница Свиленград и въздействието си над подчинените нему чиновници, с цел да набави за себе си незаконна полза – като получил сумата от 10 000 евро, заради което му наложи наказване „ Лишаване от независимост “ за период от две години.

С решение на Апелативен съд – Пловдив наказателното произвеждане за това закононарушение е прекъснато, заради изтекла безспорна отминалост.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР