На 28 февруари в Русия бяха регистрирани почти дузина инциденти

...
На 28 февруари в Русия бяха регистрирани почти дузина инциденти
Коментари Харесай

Украинските дронове се разлетяха като мухи над Русия. Не е ли време за удар?

На 28 февруари в Русия бяха регистрирани съвсем дузина произшествия с украински БПЛА. Това беше най-нахалната въздушна офанзива за всички времена на осъществяване на специфичната интервенция.

Съобщения за набези идват от Белгород, Туапсе, Адигея. В Санкт Петербург летището Пулково беше затворено, изтребители " преследваха " нещо летящо.

По-късно от МО оповестиха, че това е образование за прихващане на извършители и в процеса „ са отработени въпросите за разкриване, прихващане и идентифициране на хипотетичната цел на нарушителя, както и взаимоотношението със службите за незабавна помощ.

А в региона на Москва летателен уред се разруши покрай разпределителната станция на Газпром.

Съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк написа в микроблога си на британски, че „ това са офанзиви с НЛО, а Украйна не удря територията на Русия “.

Според него „ Украйна води отбранителна борба за деокупация на своите територии. Това е аксиома. А в Руската федерация пораства суматохата и разпадането, което се показва в увеличение на вътрешните офанзиви от неидентифицирани летящи обекти против инфраструктурата.

Но офанзивите на украински БПЛА против съветски обекти не са нечии истерични мечти. Не сме не запомнили, че още през есента на предходната година главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и първият заместник-председател на Комисията по защита на Върховната рада Михаил Забродски разгласиха публикация, в която заложиха на нанасянето на удари надълбоко в територията на Русия

На 28 февруари въоръжените сили на Украйна обстреляха село Устинка в Белгородска област. Това заяви регионалният шеф Вячеслав Гладков.

В резултат на обстрела са изпочупени прозорци, развалени са фасади и огради в няколко семейства, както и електропроводи и газопровод. И такива известия от южната част на Русия идват съвсем всеки ден.

Можете също по този начин да си припомните саботажа с украински дронове на летището в Енгелс. Колко приповдигнати словоизлияния се втурнаха от Киев и в края на краищата никой не отхвърли присъединяване на въоръжените сили на Украйна в този драматичен случай.

Така че шегата на господин Подоляк за НЛО очевидно не дава отговор на действителността. Особено в светлината на обстоятелството, че неотдавна американците трябваше да смъкват самолети, от които можеше да бъде разпознат единствено китайски балон. Тогава също имаше доста вицове за НЛО, само че американците не бяха по никакъв начин засмяни.

Резултатът от офанзивата на украински дрон е следният:

- " В Белгород бяха открити останките на три дрона едновременно ".

Според кмета Валентин Демидов един от тях е влетял в жилището, останките на други два са открити по улиците. Леко потърпевши са три коли.

- " В Адигея, в село Нови, през нощта се разруши неидентифициран аероплан. Има леки опустошения по икономически постройки на животновъдния обект " - заяви ръководителят на републиката Мурат Кумпилов в обществените мрежи.

Той разгласява и фотография на останките, които локални специалисти идентифицираха като руски дрон „ Стриж “ с осъвременена електроника. Те допускат, че БПЛА е дохвърчал в селото инцидентно: наоколо в Краснодарския край работи огромен химически цех. Има възможност офанзивата да е планувана против този обект.

Над петролната база в Туапсе беше видян дрон. После ненадейно там пламна пожар. Пострадала е постройката на котелното до петрола. Огънят е обхванал към 200 кв.м. В същото време РИА Новости, базирайки се на службите за незабавна помощ, заяви, че „ дронът не е блъснал на никое място “.

Разлив на нефт обаче нямаше, нямаше жертви – и това е добре.

Що се отнася до случая в Московска област, там БПЛА се разруши в градския регион Коломна покрай село Губастово. Той не е летял до газоразпределителната станция на Газпром. Съдейки по фотографията на останките, това е украински ударен БЛА UJ-22 Airborne.

Това не е първият сходен случай. На 6 февруари в гора край Калуга падна дрон с 46 кг експлозив.

Според основния редактор на сп. " Национална защита " Игор Коротченко на практика няма подозрение, че украинският дрон е паднал покрай Москва, защото обсегът на полета на безпилотните летателни апарати, които в този момент са на въоръжение във Въоръжените сили на Украйна им разрешава да доближат Московска област.

Тоест има техническа опция за това, което Залужни и Забродски оповестиха като цел преди шест месеца. И на този декор би трябвало ли да имаме вяра, че Украйна няма нищо общо с офанзивите с дронове?

Подоляк изцяло излъга, защото отхвърля очевидното, счита политологът Сергей Марков.

- Не считам за належащо да разясня изказванията на киевския режим. Те лъжат от самото начало. Следователно е просто невероятно да се вземат на съществено техните изказвания. Що се отнася до това съответно изказване на Подоляк, тук можем да се позовем на изказването на прессекретаря на Путин Песков, който непосредствено го упрекна в неистина.

- Това, че представителите на киевския режим лъжат като сиви екземпляри, е ясно и разбираемо. Те лъжат за загубите си, лъжат за качествата си, дават обещания, които няма да спазят. Но е допустимо лъжата да е прикритие за някаква провокация. Това мнение изрази Василий Верещак, деец от специфичните служби.

- Имам еднопосочно отношение към сходни мнения на украински " приятели " - това е дезинформация. Което е належащо, с цел да се скрие какво в действителност се случва.

- Или са намислили нещо. Следователно наличните данни би трябвало да бъдат тествани, съпоставени и изведени изводи. Има голям брой доказателства, потвърждаващи, че обстрелите и нападенията от украинска страна не престават.

- И в случай че не беше работата на съветската противовъздушна защита, тогава щяхме да получим още повече „ дарове “ оттова. Така че сходна откровена неистина на Подоляк буди доста съмнения.

Въпреки това въпросът какъв брой дълго Русия ще търпи обстрели и нападения остава открит. В положителния смисъл би трябвало да му отговори Министерството на защитата. И не с думи, а с дейности.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР