На 28 февруари (сряда) от 17:00 часа ще бъда открита

...
На 28 февруари (сряда) от 17:00 часа ще бъда открита
Коментари Харесай

В София откриват най-голямата зала за катерене на Балканите

На 28 февруари (сряда) от 17:00 часа ще бъда открита най-голямата зала за катерене на Балканите - многофункционална спортна зала за катерене и подготвителен център " БАЛКАН ".

Гости на събитието ще бъдат Вицепремиерът и министър на външните работи на Република България госпожа Мария Габриел, ректори на водещи университети, ръководители на спортни катедри, спортни деятели и изявени персони в българския алпинизъм и катерене, интернационалните федерации, представители на финансиращите институции и медиите.

Главна роля в откриването ще имат международните първенци от националния ни тим по спортно катерене Александра Тоткова и Николай Русев, които ще създадат проява на оборудванията, употребявани от тима като подготвителен център, в който да развиват уменията си и да носят още по-високи достижения за България.

На 29 февруари (четвъртък) зала " БАЛКАН " афишира ден на отворените порти с опция за тестване на оборудванията.

В деня на отворените порти, специфичен посетител в залата ще бъде световноизвестният катерач Якоб Шуберт, който ще бъде в България, с цел да направи демонтрация на зала " Балкан ". Той е четирикратен международен първенец и три пъти притежател на Световната купа по катерене. През август 2021 година той завоюва и бронз на Летните олимпийски игри в Токио. В деня на отворените порти, залата ще бъде отворена за всички, които желаят да прегледат и тестват оборудванията от 7:30 до 23 часа.

Зала " БАЛКАН " се намира в гр. София, на ул. " 187-ма " Nº9 (локалното платно на Софийски околовръстен път) и предлага неповторимо прекарване на всички фенове на спортното катерене. Центърът разполага с над 3000 кв. м. катерачна площ; вътрешна и външна стена за катерене на въже с височина сред 8 и 17 м и над 300 маршрута; близо 40 trublue аутобилея; особено обособена боулдър зона със 730 кв.м. катерачна повърхност и опция за над 240 боулдър казуса, moonboard, kilterboard, threadwall и campus board; зона за деца; стена за скорост, покриваща стандартите на Международната федерация за спортно катерене; фитнес зона и други
 Александра Тоткова стигна до полуфинал на Семеен кодекс по катерене
Александра Тоткова стигна до полуфинал на Семеен кодекс по катерене

Нашите загряха за международното състезание
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР