На 27-ми януари 2020 г. (понеделник), от 12.00 ч. пред

...
На 27-ми януари 2020 г. (понеделник), от 12.00 ч. пред
Коментари Харесай

Възраждане иска оставката на правителството, подготвя протест

" На 27-ми януари 2020 година (понеделник), от 12.00 ч. пред Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) ще се организира цивилен митинг против ръководството на кабинета Борисов 3.
Протестът е народен и ще сплоти недоволството от сегашния незаконен режим на ръководство в България. Очаква се в столицата да дойдат хора от цялата страна, с цел да изискат оставката на властимащите.
Протестът се провежда от Възраждане и жители в отговор на реакцията на министъра на районното развиване и благоустройството и неговия политически кабинет при тяхно посещаване в Министерство на регионалното развитие през миналата седмица ", афишират от партията.
На 16-ти януари, водачът на възобновление Костадин Костадинов оповести в обществените мрежи, че с представителна група ще посети министерството, с цел да получи отговори на заложени въпроси за положението на язовирите в страната.

" В резултат на това, към групата от Възраждане се причислиха разтревожени жители, които също търсеха отговор. Хората влязоха спокойно в министерството с молба за среща, само че получиха само надменно държание.
Посрещнаха ни във фоайето и се пробваха да ни отпратят. Излъгаха ни, че ще позволен двама наши представители, а след това отхвърлиха. Повикаха жандармерия и полиция, с цел да ни изгонят, снимаха ни и ни заплашваха.

Полицай се държа надменно и викам против нас. Така ние, жителите, бяхме нежелани и отпратени от нашето министерство - от хората, които са наши подчинени и на които ние плащаме заплати. Те се крият, тъй като не желаят да разкрият какво се случва!
Сподели с твоите другари
Готвят ни държавно ВиК и по-късно концесия за 35 години от задграничен вложител , а това значи с пъти по-скъпа вода за бедния български народ и водомер даже за всеки селски бунар. ", сподели Костадин Костадинов на излизане от Министерството.
Часове по-късно, българските медии разгласиха известието на пресслужбата на Министерския съвет, че Държавата учредява еднолично акционерно холдингово сдружение с държавно присъединяване " Български ВиК Холдинг " ЕАД - София.
Новата мега конструкция ще е с капитал от 1 милиарда лв., който ще се образува посредством парична вноска от страната. Така думите на Костадинов се потвърдиха единствено след няколко часа ", показват от партията. 

" Това е следващият милиард, който ще " потъне " неразбираемо къде. През 2018-та страната отпусна 500 млн. лв. за ремонт на язовири. Днес огромна част от тях не са ремонтирани. Например бент. Огоста до Монтана заплашва да залее целия град. Освен това водата му е инфектирана и получи ли се разлив, ще сме очевидци на филантропична и екологична злополука.
През същата година, още 12 млн. лева " бяха наляти " в нова държавна компания за язовирите. Какво се случи с тези 500 млн. лева? А с тези 12 млн.? А с последните от предишния месец? ", пита ръководителят на Възраждане.

" За страдание, в страната ни с бързи темпове се осъществя по този начин наречения " африкански сюжет ". Управляващите се стремят да дадат водите на България на концесия по модел, посредством който са приватизирани водите на доста африкански страни.
За българския жител това значи скъпа вода и липса на безвъзмезден достъп до какъвто и да било водоизточник. При отдаване на концесия на изворите и подземните води, водомер ще би трябвало да има на всеки селски бунар.
" Реализирането на държавно ВиК сдружение е следващата преференциална за държавното управление, само че неизгодна за българските жители договорка. Това не трябва да се позволява, тъй като след златото това ще е вторият жизненоважен естествен запас, който ще бъде окупиран . ", разяснява още Костадинов.
Той прикани също по този начин, всички жители да се включат в митинга на 27-ми януари 2020 година (понеделник), от 12.00 ч. пред Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) на който ще бъде поискана оставката на кабинета и целия ръководещ режим.
" Събитието за митинга се популяризира интензивно и има необятна социална поддръжка! ", показват още от придвижването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР