На 27-ми ноември 2023 г. Модулното формирование за преодоляване на

...
На 27-ми ноември 2023 г. Модулното формирование за преодоляване на
Коментари Харесай

12-та Авиационна база в помощ на бедстващите в Плевенска област

На 27-ми ноември 2023 година „ Модулното формирование за превъзмогване на последици от бедствия за деяние в зимни условия ” от състава на 12-та авиационна база – Долна Митрополия беше задействано по заповед на Командира на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров и се включи в разчистването на блокираните от снега пътища в Област Плевен.

По искане на Областния шеф на област Плевен и кмета на Община Плевен, с разрешението на Министъра на защитата, военнослужещи от 12 авиационна база се включиха в разчистването на блокираната от снега пътна мрежа. Под управлението на заместник-командира на авиобазата полковник Ивайло Ангелов модулното формирование бе навреме образувано с персонален състав и техника, след което бяха подхванати неотложни спешни и възстановителни действия за снегопочистване на пътя от с. Брестовец до с. Беглеж.

Аварийните действия се направиха в усложнена пътна конюнктура заради изобилните количества влажен сняг, паднали дървета, формираните снегонавявания и работа в тъмната част на деня. Благодарение на извършената отлична съгласуваност и подпомагане на РДПБЗН гр. Плевен, самоотвержените дейности на военнослужещите от 12-та авиационна база, задачата бе изпълнена сполучливо и завърши в 1,30 през нощта.

Ръководител на групата бе капитан Станислав Славчев, старши на роторен снегорин – ефрейтор Бисер Борисов, водач на роторен снегорин редови войник Йордан Димитров, лидер на Урал 4320 – АПА-5Д – редови войник Веселин Бошняков. В продължение на повече от шест часа те се бориха с преспите и навяванията, с цел да бъде възобновен достъпа на популацията от засегнатите селища.

Областният шеф на Област Плевен госпожа Виолета Иеремиева и Началникът на РДПБЗН – комисар Станислав Атанасов изрекоха признателност към Военновъздушните сили за решаващата интервенция и оказана помощ от 12-та авиационна база – Долна Митрополия
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР