На 27 май, точно на 60-ия си рожден ден, Димитър

...
На 27 май, точно на 60-ия си рожден ден, Димитър
Коментари Харесай

Композиторът Димитър Костанцалиев чества 40 творчески години

На 27 май, навръх 60-ия си рожден ден, Димитър Костанцалиев ни кани в зала " Филип Кутев " на Съюза на българските композитори. Юбилейният концерт ще стартира в 19 часа, а на сцената ще бъдат елитни български реализатори, отдадени на осъществяването и популяризирането на актуалното българско творчество.
Пиеси на ще изпълнят камерния оркестър " Орфей " с диригент Райчо Христов, пианистките Мила Михова и Светозара Панайотова-Тонева; флейтистът Явор Желев, дуо КлариСакс: Росен Идеалов и Горан Ташев; цигуларката Лилия Коева. Духов квинтет " Пилекадоне " ще показа най-новата комбинация на Димитър Костанцалиев " Молитва от пепелта ", написана във връзка войната в Украйна.

По мотив 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност - Община Перник награди Димитър Костанцалиев за забележителен принос и заслуги в региона на образованието.

За пътя си в музиката и за творчеството в продължение на четири десетилетия, за работата си с професионалните български реализатори, както и с децата от вокално-театралната групировка " Таласъмче " и детския хор " Родна ария " - Перник, Димитър Костанцалиев описа в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ".
Чуйте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР