На 27 март (неделя) от 18 ч. в Доходното здание

...
На 27 март (неделя) от 18 ч. в Доходното здание
Коментари Харесай

Списание „ЛИК“ с извънредно издание за „Мартенски музикални дни“

На 27 март (неделя) от 18 ч. в Доходното здание ще бъде показан изключителният брой на „ ЛИК “ (издание на БТА), отдаден на Международния фестивал „ Мартенски музикални дни “, който е проведен от Община Русе. Списанието наблюдава историята на фестивала от основаването му през 1961 година до през днешния ден.

Специалното издание ще бъде показано от генералния шеф на Българската телеграфна организация Кирил Вълчев и основния редактор и медиен специалист доцент Георги Лозанов. На събитието ще участва и кметът на Община Русе Пенчо Милков.

В началото на списанието е поместено послание на кмета на Русе. Автори на оповестените материали са музиковедът Ива Чавдарова – артистичен шеф на МФ „ Мартенски музикални дни “ („ Финансовият комфорт още не е гаранция за качество “), музикалният критик Екатерина Дочева („ Уникален фестивал в специфичен град “) и Яница Христова („ Знаменитостите на фестивала през годините “), редактор в изданието.

Интерес за феновете и откривателите на музикалното изкуство у нас съставлява рубриката „ Хронология на фестивала по бюлетините на Българска телеграфна агенция “. Тя наблюдава развиването на интернационалния музикален конгрес през годините в текст и неповторими фотоси от архива на Пресфото Българска телеграфна агенция, както и особено предоставени фотографии от фонда на Регионален исторически музей – Русе.

В изданието са поместени и изявленията с известни музиканти, гостували на „ Мартенски музикални дни “, измежду които диригентите Емил Табаков и Найден Тодоров, цигуларите Минчо Минчев и Светлин Русев, пианистката Елена Башкирова и сопраното Красимира Стоянова.

В рубриката „ Светът не може да съществува без музика “ е оповестена анкета с участници в 61-вия МФ „ Мартенски музикални дни “, съпроводени с креативните им визитки.

Списание „ ЛИК “, отдадено на Международния фестивал „ Мартенски музикални дни “, излиза под знака на влиятелното българско издателство „ Изток-Запад “ и се популяризира гратис.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР