На 27 и 28 юли т. г. беше изпълнена поредната

...
На 27 и 28 юли т. г. беше изпълнена поредната
Коментари Харесай

Премахнаха незаконни ромски постройки в столичния кв. „Малинова долина“

На 27 и 28 юли т. година беше изпълнена следващата процедура по срутване на противозаконни ромски постройки в кв. „ Малинова котловина “. Това е третата акция за годината, след тези на 27-28 април и на 22-23 юни, оповестяват от СО-район „ Студентски “. Акцията се е провела взаимно със Столичен инспекторат – регион „ Студентски “, Общинска полиция, 7-о районно управление (на МВР) към Столична дирекция на вътрешните работи, Оперативна програма „ Екоравновесие “ и Агенция „ Закрила на детето “. Събарянето на бараките се прави според заповед от Направление „ Архитектура и градоустройство “ към Столична община.

По време на акцията благодарение на екскаватор са отстранени противозаконни постройки, наподобяващи самоделни палатки.

Почистени са голям брой найлонови, пластмасови, дървени и строителни боклуци, оставени от нелегално пребиваващите жители.

Системните дейности на СО-район „ Студентски “ не разрешават в кв. „ Малинова котловина “ да се появи застрояване с противозаконни номадски бараки. Благодарение на десетките акции, които районната администрация провежда през последните четири години, беше предотвратено заселването в квартала на нелегално пребиваващи фамилии от малцинствените групи, уточват от региона в известието си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР