На 27 април ще започне кампанията за използване на бързите

...
На 27 април ще започне кампанията за използване на бързите
Коментари Харесай

Тестват Паничерево с дарението от Пеевски

На 27 април ще стартира акцията за потребление на бързите проби в поставеното под карантина гурковско село Паничерево. Вече има готови два екипа, които ще употребяват дарението на народния представител Делян Пеевски, оповестиха от РЗИ-Стара Загора.

Според осведомени, акцията е била отсрочена в изчакване на по-високи температури, които увеличавали точността на тестванията. В селото по непрекъснат адрес живеят малко на 2000 души, само че сега там се намирали към 1500 мъже, дами и деца, останалите били на гурбет в Англия, разяснява кметът Атанас Граматиков.

В Паничерево бяха регистрирани 14 случая на инфектирани с COVID-19, един към този момент е оздравял. Това е 58- годишният Иван Михайлов, който на 14 април избяга от клиниката по инфекциозни и заразни заболявания при УМБАЛ "Проф. доктор Стоян Киркович “ в Града на липите, оповестява Канал 3.

Заради бягството му селото бе сложено под 14-дневна карантина, а беглецът попадна под ударите на Наказателния кодекс и следва да бъде решено каква ще бъде мярката му за неотклонение, откакто изтекат 28-те дни, през които ще бъде следен от лекарите в домашни условия.

След 4-дневно "затишие " на територията на Старозагорска област бяха открити нови 3 случая на инфектирани с ковид. Двата са в Казанлък. Това е семейство, от което брачната половинка е с позитивна проба и симптоматика след лекуване от друго заболяване отвън района.

Съпругът е с позитивна проба, само че няма признаци. Семейството е настанено в профилираната за ковид болни клиника.

Без признаци, само че с позитивна проба е дъщерята на преболедувалия и изписан като здрав лекар-анестезиолог Асен Гешев от Стара Загора, който се завърнал на 30 март от Англия, където работи. Изписана е и брачната половинка му, а дъщерята ще бъде следена в домашни условия.

Само един от пациентите на спецклиниката е с затруднения, приблизително по 83 PCR-теста се вършат в лабораторията при УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ от екипа на доцент Светла Ангелова. Там ще се прави и контролата при позитивен резултат от бързите проби в Паничерево.

782 са поставените под карантина на територията на региона, само че броят им е изменчив.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР