На 26-ти май 2023 г., на първокласен път I-3 (гр.

...
На 26-ти май 2023 г., на първокласен път I-3 (гр.
Коментари Харесай

Мъж е задържан за трафик на мигранти по искане на Районна прокуратура-Плевен

На 26-ти май 2023 година, на първокачествен път I-3 (гр. Бяла – гр. Ботевград), в региона на с. Гривица, обл. Плевен, при осъществена инспекция от чиновници на 01 районно управление (на МВР) Плевен на товарен автомобил с задгранична регистрация е разкрито лице, нелегално пренасящо мигранти.

На място са осъществени неотложни първични дейности по следствието и е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на Районна прокуратура- Плевен.

Изяснено е, че в товарния автомобил се транспортират общо двадесет души, като самоличността на част от тях е открита и те са жители на Афганистан, а за други е в развой на откриване.

Шофьорът, пренасящ мигрантите, е мъж на 39 години, румънски жител.

Същият е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 26.05.2023 година, в покрайнините на село Гривица, обл. Плевен, на първокачествен път гр. Бяла – гр. Ботевград, за да набави за себе си или за другиго имотна полза незаконно подпомагал чужденци - 4 лица, жители на Афганистан, и други лица с неустановена идентичност, общо двадесет лица, да обитават или минават в страната, в нарушаване на закон, като действието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство - товарен автомобил и е осъществено във връзка с повече от едно лице - закононарушение по член 281, ал.2, т.1 и т.5. във вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от 27.05.2023г., обвиненият е арестуван за период до 72 часа, като в този период следва да бъде импортирано искане до Районен съд-Плевен по отношение на него да бъде избрана непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Разследването по делото продължава под управлението на Районна прокуратура- Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР