На 26-ти април в Спортна зала Диана“ в Ямбол, Плевенска

...
На 26-ти април в Спортна зала Диана“ в Ямбол, Плевенска
Коментари Харесай

Силно представяне на „Травиата“ от Плевенска филхармония в Музикалните празници в Ямбол

На 26-ти април в Спортна зала „ Диана “ в Ямбол, Плевенска филхармония, солисти и хор „ Гена Димитрова “, показаха под диригентската палка на Вилиана Вълчева операта на Джузепе Верди „ Травиата “.

В основните функции публиката видя Пламена Гиргинова, Георги Султанов, Венцеслав Анастасов, дружно с които на сцената участваха и Тихомир Андролов, Валери Цолов, Милена Йотова, Даниел Меса, Ивона Иванова.



„ За трета поредна година съумяваме да създадем един фестивал с доста богата жанрова стратегия, показана в пет следващи дни. След забележителното разкриване на 24-ти април, когато в концертната зала на Община Ямбол бяха показани „ Реквием “ от Моцарт в осъществяване на Плевенска филхармония и хор „ Гена Димитрова “ и Концерт за цигулка и оркестър № 2 от Волфганг Амадеус Моцарт, от Камерен оркестър " Дианополис ", под диригентството на Драгомир Йосифов, през днешния ден показахме на публиката на град Ямбол и операта „ Травиата “.

На 27 април следва концертът на Красимира Султанова и Мария Славова в зала „ Безистена “, а финалът на фестивала " Златната Диана ", гр. Ямбол ще бъде чудесната нова трактовка по аранжименти на Георги Милтиядов, по творчеството на АББА със солисти Люси Дяковска и Милица Гладнишка “.

Това сподели за Дарик радио тенорът Георги Султанов, малко след финалните акомпанименти на операта „ Травиата “, в която той се показа в основната роля на Алфредо.



Като съорганизатор на Музикалните празници " Златната Диана " в Ямбол, Георги Султанов сподели:

„ Много се надявам, че ще запазим тази традиция на фона на проблемите в страната ни и в частност, ние като хора на изкуството ще продължим в този дух “.

За Пламена Гергинова, която изигра ролята на Виолета, присъединяване й в операта „ Травиата “ беше дебют:

„ Много съм разчувствана и щастлива, че дебютирах на сцената на влиятелния фестивал „ Златна Диана “ с такава поддръжка от моите сътрудници Георги Султанов, Венцислав Анастасов, Плевенска филхармония и маестро Вилиана Вълчева. Един извънреден състав, който поддържа един дебютант като мен “.



Пламена Гергинова напомни, че идващото показване на „ Травиатра “ е на 27-ми юни в Летния спектакъл в Плевен.

Директорът на Плевенска филхармония Любомир Дяковски, който постоянно участва на концертите на оркестъра в страната сподели за Дарик:

„ Смятам, че тези няколко вечери, които вършим с разнообразни жанрови концерти и спектакли са може би един акцент в културния живот на град Ямбол “.



Той добави, че пребиваването на музикантите от Плевенска филхармония в Ямбол ще бъде съчетано и с тяхно посещение на 27-ми април в град Несебър с програмата „ Световното кино в музика “ на Хилда Казасян и другари.

След това – на 28-мми април - петък е премиерното осъществяване на концерта „ АББА – Симфони “ с присъединяване на Люси Дяковска, с който ще бъде подложен финалът на Музикални дни „ Златна Диана “ 2023 в Ямбол.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР