На 26 май Съветът за национална сигурност на Турция, председателстван

...
На 26 май Съветът за национална сигурност на Турция, председателстван
Коментари Харесай

Съветът за национална сигурност на Турция ще обсъди членството на Швеция и Финландия в НАТО

На 26 май Съветът за национална сигурност на Турция, управляван от президента на югоизточната ни съседка Реджеп Таийп Ердоган, ще разиска молбите на Финландия и Швеция за присъединение към НАТО. Освен това в дневния ред ще бъдат също обстановката в зоната за антитерористична интервенция в Северен Ирак, както и напрежението с Гърция, разяснява Anadolu Agency.

На третото от началото на годината съвещание на Съвета за национална сигурност ще бъдат наранени и други тематики от интерес за Анкара, в това число войната сред Украйна и Русия. В подтекста на обстановката в северната част на Черно море ще има продан на отзиви по отношение на мирните начинания на Турция за Украйна, посредническите начинания, доставките на филантропична помощ и напъните за реализиране на дълготрайно помирение.

По отношение на обстановката в Егейско море и Източното Средиземноморие, участниците в срещата ще прегледат в детайли тематиката за отбрана на ползите и правата на Турция и Севернокипърска турска република, приета само от Анкара.

Членовете на Съвета ще обсъдят също по този начин стъпките за образуване на зона за сигурност покрай южните граници на Турция, в това число посредством провеждането на антитерористични интервенции.

След последното съвещание на държавното управление турският президент разгласи, че Анкара ще продължи стъпките за образуване на зона за сигурност на 30 км във вътрешността от южната граница на страната, напомня организацията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР