На 26-и април, за тринадесети пореден път, ще бъде връчена

...
На 26-и април, за тринадесети пореден път, ще бъде връчена
Коментари Харесай

Детето-чудо в балета номинирано за Награда за полет в изкуството

На 26-и април, за тринадесети следващ път, ще бъде връчена най-престижния приз за млади гении в България - Наградата за Полет в Изкуството „ Стоян Камбарев “. Все повече млади създатели от разнообразни области на изкуството мечтаят за нея, като конкуренцията е голяма. Всяка година журито избира пет номинации за паметната към този момент премия, като всеки един от тях става победител в съответното изкуство. Победител в категория ТАНЦОВО ИЗКУСТВО е Емона Георгиева (19г.).

Занимава се танци от 4 годишна. На 11 стартира да танцува балетни вариации непосредствено на палци без да има, каквато и да е визия през каква основа е трябвало да премине. За балетната станка се хваща чак на 15, когато е призната в Национално Училище за Танцово Изкуство с профил съвременен танц в класа на известния хореограф Галина Сребрева, с която работи и до през днешния ден.

На 17 печели първо отличие на състезанието "Анастас Петров ", сребърен и бронзов орден на международните финали в Португалия и стипендия за Joffrey Academy of Dance – Chicago. След това кандидатства за трупата на Борис Ейфман - Санкт Петербург. Одобрена е за ролята на Кармен след тежък кастинг и по този начин се трансформира в първата българка непосредствено призната за солист в съветска балетна натрупа. За голямо нейно страдание, пандемията осуетява фантазиите й и заради бюрократични спънки с визи и разрешителни тя не можe да замине. Емона не се отхвърля да гони фантазиите си и като стъпка към тях, едвам 19 годишна към този момент е солист на трупата на Държавна Опера, Бургас.

Емона Георгиева е притежател на редица влиятелни награди от състезания за балетно изкуство. Ето какво показа прелестната балерина за огромната си обич танца: „ Танцът за мен е избавление и моята безспорна свръх-сила. Моята мотивация съм Аз. За мен няма по-мотивиращ фактор от моя персонален порив и резултати, макар извънредно нехарактерният ми път. Вдъхновена съм от личната си любов към танца, която зная, че е безподобна. Моята задача е да продължа да потвърждавам, че единствено с чест, труд и любов триумфът може да бъде реалност. “ Останалите номинирани за Наградата за Полет в Изкуството „ Стоян Камбарев “ са театралният режисьор Бюрхан Керим, образният актьор Александър Лазарков, контрабасистът Калина Андреева и първата от години насам двойна актьорска номинация за Йоан Попов и Александър Григоров. Пет номинации, един притежател на мечтаната премия!

Победителят ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична награда в размер на 3 000 лева! Най-важното обаче е, че освен той, само че и всички номинирани ще получат сериозна поддръжка за реализирането на съответни техни арт планове и ще станат част от фамилията на Фондация „ Стоян Камбарев “, която дава криле и сбъдва фантазиите на младите и надарените. Кой ще завоюва Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия сценичен режисьор Стоян Камбарев, дефинира жури, в което влизат членовете на УС на Фондацията отпред с актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „ Стоян Камбарев” ще се състои на 26-и април в JOY Station. Именно тогава онлайн публиката за четвърти път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет). 3-ма млади кинорежисьори, селектирани от извънредно съществено интернационално жури, снимат 5 минутен игрален филм единствено за 5 дни. Имената на определените финалисти са Лора Маркова, Антоний Христов, Орлин Менкаджиев. Един от тях ще заслужи статуетка и 10 000 лева за идващия си филм, след гласоподаване онлайн от всички посетители на Церемонията, които ще гледат премиерно трите пет минутни ленти. Водещ на блестящата Церемония по традиция още веднъж ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслаждения на класно шоу - кино, музика и незабравими страсти! Тук може да видите къс филм за Емона Георгиева:https://www.youtube.com/watch?v=HDoCVUgQJtY
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР