На 25-ти септември, събота, доброволци ще почистят Южния плаж във

...
На 25-ти септември, събота, доброволци ще почистят Южния плаж във
Коментари Харесай

Доброволци ще почистват Южния плаж във Варна на 25 септември като част от кампанията #ПромениКартинката


На 25-ти септември, събота, доброволци ще почистят Южния плаж във Варна от фасове и боклуци като част от националната акция #ПромениКартинката, подкрепена от Филип Морис България.

 

Всеки искащ да взе участие в почистването на градския плаж, може да се включи в акцията, която започва в 10:00 ч под басейн „ Приморски “,Южен плаж .

 

Тази събота, 25-ти септември, доброволци – чиновници на Филип Морис България и Орбико, както и други искащи, ще почистят Южния плаж от фасове и други боклуци. Ентусиастите провеждат акцията по разчистване като част от осведомителната акция на Филип Морис България, която приканва към отговорно потребителско държание и запазване на околната среда от замърсяването с цигарени фасове.

Цигарените филтри са едни от най-големите замърсители в околната среда и най-често срещаната форма на отпадък в природата. Всяка година се изхвърлят над 800 тона цигарени фасове в околната среда, като за разграждането им са нужни от 3 месеца до 15 години според от външните условия.



Именно по тази причина през юни 2021 година Филип Морис България започва акцията , като част от тактиката за стабилно развиване на световната компания Филип Морис Интернешънъл. Атрактивни визии с посланията на акцията се появиха на 40 плажа по българското Черноморие през летния сезон, провокирайки потребителите да схванат повече за казуса и да не замърсяват плажовете с цигарени фасове.

 

Освен да осведоми и приканва към смяна, акцията # ПромениКартинката продължава през есента с доброволчески начинания за разчистване в страната.

 

Акцията във Варна е една от 4-те планувани през септември, като първата се състоя в Пловдивна 18-ти септември, като част от Световния ден за почистването на околната среда ( Локацията беше Небет тепе в Стария град на Пловдив, където чиновници на Филип Морис България и други доброволци, припознаващи идеята, дружно почистиха Небет тепе и част от Стария град като събраха 150 кг боклуци.



Останалите начинания по разчистване се организират в Благоевград и Бургас, където още веднъж локални чиновници на Филип Морис България и Орбико и други доброволци се събират, с цел да почистят дружно градските пространства. Акцията в Благоевград е на 24-ти септември в Централната градска градина с поддръжката на Община Благоевград. В Бургас доброволците се събират в неделя, ден след самодейността във Варна, с цел да изчистят дружно от фасове Морската градина.

 

Желаещите да се включат в акциите, могат да го създадат, като последват FB страницата на самодейността за повече информация:

 

Информационната акция # ПромениКартинката цели да призове потребителите към отговорно държание, като ги осведоми за какво е значимо фасовете да се изхвърлят в предопределените за общия битов боклук места. Основният проблем с фасовете, изхвърлени в природата, се обосновава от обстоятелството, че филтърът на тютюневите произведения не е просто хартия или памук, а е изработен от целулозно ацетатно влакно, направено от модифицирана дървесна целулоза, което е тип биопластмаса.

 Можете да научите повече на уебстраницата на акцията и във ФБ страницата

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР