На 25 октомври Китай наложи вето на внесена на Съвета

...
На 25 октомври Китай наложи вето на внесена на Съвета
Коментари Харесай

Джан Дзюн: Проекторезолюцията на САЩ за ситуацията между Палестина и Израел излиза далеч извън рамките на хуманитаризма

На 25 октомври Китай наложи несъгласие на импортирана на Съвета за сигурност от Съединени американски щати проекторезолюция по отношение на обстановката в Ивицата Газа и палестинско-израелския спор. Постоянният представител на страната Джан Дзюн стимулира решението с това, че проекторезолюцията „ нарушава духа на предходни резолюции на Организация на обединените нации “.

По думите му, „ позицията на Китай е основавана от обстоятелствата, правото, справедливостта и мощната угриженост на целия свят, изключително на арабските страни “. 

На 18-и т.м. заради несъгласие на Съединени американски щати не бе призната проекторезолюция по отношение на филантропичната обстановка в Газа и отбраната на цивилните жители там, макар, че за нея гласоподаваха болшинство на членовете на Съвета за сигурност. На 21-ви Вашингтон предложи нов вид, в който се отменяше към този момент постигнатия консенсус и бяха включени доста детайли, по които към момента съществуват съществени различия и излизат надалеч отвън рамките на хуманитаризма. 

Джан Дзюн съобщи, че „ Китай не преследва никакви лични ползи в палестинския спор, и ще поддържа решения, които способстват за мира “. 

„ Китай е подготвен да продължи да работи с членовете на Съвета за сигурност и интернационалната общественост и да играе виновна и градивна роля в напъните за преустановяване на огъня и войната, за отбрана на цивилното население, за отбягване на по-големи филантропични бедствия и реализиране на изцяло, заслужено и трайно разрешаване на палестинския въпрос “, акцентира дипломатът.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР