На 25 ноември отбелязваме Международния ден за елиминиране на насилието

...
На 25 ноември отбелязваме Международния ден за елиминиране на насилието
Коментари Харесай

Демонстрации в София и Пловдив днес - на 25 ноември отбелязваме Международния ден за елиминиране на насилието над жени. През първите пет месеца на тази година жертвите са четири пъти повече, отколкото през цялата минала

На 25 ноември означаваме Международния ден за елиминиране на насилието над дами. По този мотив ще се проведат демонстрации в София и Пловдив. Тази година събитията ще преминат под надпис " Нито една повече! Жени, Живот, Свобода " в взаимност с дамите в Иран, които се борят за правата, свободата и живота си към този момент повече от два месеца. 
 
На среща с депутати от Комисията за взаимоотношение с гражданското общество през вчерашния ден организациите настояха депутатите да одобряват бързо промени в закона против насилието.
 
Според данни на Министерство на вътрешните работи жертвите на домашно принуждение в страната през първите пет месеца на тази година са четири пъти повече, в сравнение с полицията е записала за цялата 2021 година Най-малко 20 дами са убити от мъже през предходната година.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР