На 25 май Красимир Каменов-Къро, и съпругата му са загинали

...
На 25 май Красимир Каменов-Къро, и съпругата му са загинали
Коментари Харесай

”Знакова фигура от криминалните среди”: Кой е Красимир Каменов-Къро?

На 25 май Красимир Каменов-Къро, и брачната половинка му са починали при нахлуване в дома им в Южна Африка, оповестиха редица медии по неофициална информация.

Южноафрикански медии оповестиха, че полицията в Република Южна Африка е разкрила телата на четирима души, за които се допуска, че са с български генезис. Телата са на две дами и двама мъже на възраст сред 40 и 50 години. По тях е имало огнестрелни рани, заяви представителят на локалната полиция полк. Андре Трот.

Нападението се случва два месеца откакто прокуратурата повдигна обвинявания на Каменов и го разгласи за интернационално търсене.

Красимир Каменов-Къро е знакова фигура от престъпните среди, напомня БГНЕС. Той е една от дребното фигури от подземния свят от 90-те, които останаха живи, написа bTV. Официално неговият бизнес е обвързван със зеленчукови тържища и с паркинги.

Той е прочут като част от силовата формация ВИС, като през 2022 година бе задочно упрекнат от Софийска градска прокуратура като гарант на убийството на някогашния шеф на " Криминална полиция " Любомир Иванов. По-късно в края на месец април Къро беше разгласен за търсене с алена бюлетина от Интерпол.

Преди към месец на конференция на основния прокурор Иван Гешев, някогашният член на ВИС бе махленски като част от скрит план против основния обвинител. Гешев съобщи, че има връзка сред Красимир Каменов-Къро с Цветан Василев и изясни, че тяхната цел е била да дискредитират държавното обвиняване.

Днес, 25 май, разяснявайки случая основният прокурор съобщи: " Връщаме се в мутренските години ". Гешев не пожела да разяснява дали покушението против Каменов има някаква връзка с гърмежа против кортежа му, избухнал на 1 май на пътя София-Самоков.

В по-далечно минало Къро беше прочут като непосредствен сподвижник наХристофорос Аманатидис-Таки, който през 2009 година беше упрекнат като началник на група за разпространяване на опиати и нанасяне на тежки телесни повреди.

За негова зона на надзор дълго време се приемаше иГКПП Капитан Андреево- практическото приватизиране на всички действия на граничния пункт, което включваше така наречен златен мочур, лабораторията за хигиеничен надзор и обслужването на тировете, написа " Капитал ". Покрай свадите по тематиката предходната година стана ясно, че контролът над тези дружествапрактически е бил конфискуван от тогавашното доверено лице на Къро - Размиг Чакърян-Ами.

В края на април Красимир Каменов-Къро беше разгласен за търсене с алена бюлетина от Интерпол за ликвидиране, опасност за ликвидиране и изнудване. Според източници на Българска национална телевизия се проверява и връзката на Къро с още убийства, включително и на боса от ВИС Мето Илиенски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР