На 25 и 26 март , за да изиграе ролята

...
На 25 и 26 март , за да изиграе ролята
Коментари Харесай

Самуел Финци се завръща на българска сцена с постановката "Един кон влязъл в бар"

На 25 и 26 март, с цел да изиграе ролята на Дов Гринщейн в фамозната пиеса " Един кон влезнал в бар ". Драматизацията е върху едноименния разказ на Давид Гросман.

 Самуел Финци, артист: България ще се оправи след промяна на политическото потомство Самуел Финци, артист: България ще се оправи след промяна на политическото потомство

и ще има надписи на български. Непосредствено след представлението на 25 март, събота, ще има диалог с публиката в наличието на режисьора Душан Парижек, Самуел Финци и неговата партньорка на сцената Катлийн Моргенайер.

 Непосредствено след представлението на 25 март, събота, ще има диалог с публиката в наличието на режисьора Душан Парижек, Самуел Финци и неговата партньорка на сцената Катлийн Моргенайер.
© Facebook/Народен спектакъл

Непосредствено след представлението на 25 март, събота, ще има диалог с публиката в наличието на режисьора Душан Парижек, Самуел Финци и неговата партньорка на сцената Катлийн Моргенайер.

Дов Гринщейн е стендъп-комик, подбудител, актьор със свое лично шоу, подготвен постоянно да удовлетвори желанията на публиката. В зала в пустата индустриална област Натания, в един град сред Хайфа и Тел Авив, той излиза за своето последно зрелище. Представление като никое друго, по едно и също време интимно и екстатично, всяващо шок и ужас. Дов е безмилостно непосредствен - нервира публиката, наскърбява я, след което се извинява със сълзи на очи. Шегува се, споделя тъпи и остроумни, вулгарни и безобидни вицове. Нищо не остава пощадено от думите му - нито Шоа и нейните жертви, нито политиката на Израел в палестинските области. Почти два часа Дов гневно се бори за вниманието на присъстващите, тъй като никой не трябва да остане апатичен. Комикът е решен да предложи доста повече от едно сполучливо шоу: той би трябвало да опише за своя " персонален Чернобил ", за контузията и виновността, които са отровили живота му. Дов желае почистване на сметките - със своя другар Авишай, който е поканил на спектакъла, и това би трябвало да стане пред публиката.

и незабавно се трансформира в бестселър. Претърпява няколко издания и е преведен на 23 езика, в това число на български. Първата театрална версия основава телавивският Камерен спектакъл. Именно за тази своя творба израелският публицист и държавник Давид Гросман печели една от най-престижните интернационалните награди - Ман Букър. Той има в креативната си биография близо 40 произведения - както публицистични, по този начин и романи за деца и възрастни, три от които екранизирани. Носител е на най-значимите израелски литературни оценки, а през 1998 година бе почетен със званието Кавалер на ордена за изкуство и литература на френското министерство на културата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР