На 25 август Васил Божков се върна от Дубай, където

...
На 25 август Васил Божков се върна от Дубай, където
Коментари Харесай

Интригата около Васил Божков се заплете още повече

На 25 август Васил Божков се върна от Дубай, където пребиваваше, и беше арестуван на летището в София. Божков обаче с изключение на обвинен е и очевидец по следствие за това, че - по неговите изказвания, че плащал " такса успокоение " към 67 млн. за хазартния му бизнес на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и на някогашния финансов министър Владислав Горанов.

До през днешния ден всички известия към обвиняванията, ограниченията за неотклонение, свидетелските показания, правосъдните каузи идваха на фона на доброволното завръщане на изгнаника, дезертьор от правораздаването. Което му създаваше нов облик.

Докато прокуратурата не заяви по-рано през днешния ден, че, даже с откъс от записка от тамошнoто Министерство на вътрешните работи към нашето Министерство на вътрешните работи:  " to extradite ".

Компетентните управляващи на ОАЕ решили да екстрадират българския жител с пряк полет от Дубай до София.

Часове по-късно обаче юристът на Божков - Георги Гатев сподели, че клиентът му се е върнал непринудено в България, като сподели документ за това от прокуратурата в Обединените арабски емирства, който е подаден в съда.

" Тази информация е неточна, може би е погрешна ", разяснява Гатев, представен от Българска телеграфна агенция.

Адвокатът сподели това диря като излезе от 4-часов разпит на Васил Божков по отношение на " оня случай... за дадените преди време 60 млн. лв., за които се твърдеше, че са дадени на министъра на финансите ". 

" Ако той е бил екстрадиран, това става по съответния ред, защита и застраховане на връщането, а той се върна самичък. Ако е бил екстрадиран, нямаше да бъде пуснат самичък да пътува ", добави Гатев.

Адвокатът означи, че Божков е имал три диалога с прокуратурата в Дубай, на които му е бил подложен три пъти въпросът за това сигурен ли е, че желае да се върне в България и дали може да разчита там на сигурност. По думите на Гатев, Васил Божков е дал отговор на тези питания позитивно.

На въпрос на Българска телеграфна агенция за какво е решил да се върне, Гатев сподели, че клиентът му е разчитал на това, че " може би има някаква смяна в тази правосъдна система, в правораздаването в България ". Като означи, че измежду аргументите Божков да се върне е преустановяване на делото по Глава първа за закононарушение против републиката, както и закриването на профилираните съд и прокуратура от Народното събрание.

Защитникът добави, че клиентът му не е имал проблеми с управляващите в ОАЕ. Адвокат Гатев сподели още, че към този момент е обжалвал задържането под стража на Васил Божков.

Самият Божков написа в профила си във Facebook, че публичното мнение се въздейства от документи, а не от неистини и разгласява фотоси на документи от ОАЕ, свързани с настояването за неговата екстрадиция. 



Разпитът на Васил Божков продължава на следващия ден. По думите на юрист Гатев, очевидецът по това дело - Божков, " горе долу " удостоверява досега много от изнесената от него информация по случая, само че с някои допълнения.

На 26 август съдът остави в ареста Божков по едно от делата против него, обвързвано с хазартния му бизнес. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР