На 25.10.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече

...
На 25.10.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече
Коментари Харесай

Извънредни новини за един от най-опасните бандити в страната

На 25.10.2020 година дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност обвинения И. Я., прочут като „ Шумахера “, за вещно укривателство - закононарушение по член 215, алинея 1 от Наказателен кодекс.

И. Я. е упрекнат в това, че на 24.10.2020 година, в гр. София, за да набави за себе си имотна полза, придобил непозната движима движимост – лек автомобил, за който знаел, че е добит от другиго посредством закононарушение.

В хода на следствието е открито, че лекият автомобил е бил незаконно лишен с желание да бъде употребен - закононарушение по член 346, алинея 1 от Наказателен кодекс, както и че същият е бил с сложена регистрационна табела, предопределена за друго МПС.

Обвиняемият И. Я. е неведнъж осъждан, в това число за закононарушения срещу собствеността.

Престъплението, за което му е повдигнато обвиняване, е наказуемо с отнемане от независимост от една до шест години.

Предвид високата социална заплаха на действието и причинителя, на 25.10.2020 година дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвинения И. Я. за период до 72 часа.

Предстои на следващия ден, 27.10.2020 година, да бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР