На 25.01.2021 година започва процедурата по участие в публичен търг

...
На 25.01.2021 година започва процедурата по участие в публичен търг
Коментари Харесай

Възраждане пита: Кое е по-важно - най-големият санаториум на Балканите или спортна зала?

" На 25.01.2021 година стартира процедурата по присъединяване в обществен търг за закупуването на белодробната болница в село Радунци, община Мъглиж. Поредният търг е с началната цена е 417 600 лв. (цената е под данъчната оценка) или 213 515 евро. Общите задължения са на стойност 1,6 милиона лв.. Болницата се продава като неподвижен парцел с право на градеж, само че без земята върху която е издигната ". Това установи партия " Възраждане " в своя публична позиция.
" Държавата е на път да загуби неповторим за Балканите санаториум, като държавното управление даже не си помисля за концепцията да погаси отговорностите на личното си сдружение и да възвърне работата на лечебното заведение в изискванията на пандемия от COVID-19. Явно сходен план не е от първостепенна значимост и неговото финансиране не е на дневен ред ", установяват от партията на Костадин Костадинов.
 Министерство на здравеопазването търси ликвидатор на болничното заведение в Радунци Министерство на здравеопазването търси ликвидатор на болничното заведение в Радунци
Министерство на здравеопазването насочва покана до всички заинтригувани лица, за избор на ликвидатор на „ Специализирана болница...
Припомняме, че преди няколко дни стана ясно, че здравният министър в действителност не възнамерява страната да се занимава с болничното заведение към този момент, като от позиция " ковид " показва, че в този момент по-важни са лечебните заведения, осигуряващи дейна помощ, а не тези, които ще служат за възобновяване -!
" Приоритет на ръководещите въпреки това се оказа план, който в най-кратки периоди следва да бъде осъществен, избран като обект от първостепенно значение - многофункционалната спортна зала в Стара Загора, която по прогнози ще се построи за към 24 млн. лева Ако съгласно Министерството на здравеопазването " пандемията от COVID-19 продължава да съставлява тежка изключителна обстановка, обвързвана с публичното здраве в народен и международен мащаб ", по какъв начин може да се обоснове изказванието, че построяването на спортна зала от затворен вид за 24 млн. лева е от първостепенно значение, а най-голямата белодробна болница на Балканския полуостров не е?
Всички ние съблюдаваме ограничения и ограничавания, наложени от държавното управление, поради продължаващата с месеци епидемиологична конюнктура. Истината е, че няма никаква изясненост по кое време ще завърши всичко това. Ние от Възраждане- Казанлък считаме, че целите на ръководещите в този нерешителен и сложен интервал, ясно изразени от това какво дефинират като обект с първостепенно значение, и какво – не, са на практика израз на безспорен политически цинизъм, насмешка с живота и здравето на българите.
Предвид пандемичната конюнктура от COVID-19, в която се намираме към този момент близо една година и характерът на болестта, което е от вида респираторно със съществени последствия за здравето, поръчката за строителство на спортно съоражене от затворен вид, е меко казано нерентабилна.
 В болничното заведение в село Радунци си чакат заплатите от 2012 година В болничното заведение в село Радунци си чакат заплатите от 2012 година
Хиляди левове заплати имат да получават лекарите в болничното заведение за долекуване на белодробни болести в село Радунци, Стара Загора. От...
Нелогичните цели на държавното управление и неналичието на какъвто и да е интерес от страна на Министерството на здравеопазването са мощно смущаващи и даже пагубни за бъдещето развиване на Ковид-кризата ", споделят още от " Възраждане ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР