На 24-ти август брандът T-FORCE, който е дъщерно дружество на

...
На 24-ти август брандът T-FORCE, който е дъщерно дружество на
Коментари Харесай

Интересен охладител тип кула за охлаждане на флаш дискове

На 24-ти август марката T-FORCE, който е дъщерно сдружение на Team Group, публично показа изцяло неповторим охладител, предопределен за новото потомство SSD дискове. Устройството се назовава T-FORCE DARK AirFlow I и евентуално е най-ефективната дейна охладителна система за SSD дискове на пазара към сегашен ден. Работата е там, че производителят е осъществил извънредно комплицирана система, състояща се както от пасивни, по този начин и от дейни охлаждащи детайли – условно казано, това е същият охладител за процесор, единствено че в по-компактен размер.

T-FORCE DARK AirFlow I се базира на значителен (по стандартите за SSD) нагревател, направен от алуминиеви плочи (специална сплав, която по-бързо води топлината), които са свързани с топлопроводима контактна поставка благодарение на две медни топлинни тръби с диаметър 5 мм. Това е класическо решение – „ кулите “ за процесори се сглобяват по сходен метод. Освен това охладителната система е оборудвана и с вентилатор с извънредно дребен диаметър, който прокарва студения въздух през ребрата на радиатора, като по този метод разсейва насъбраната топлота.

Компанията също по този начин съобщи, че охладителят употребява патентована графенова технология, с цел да форсира процеса на транспорт на топлота от съставените елементи на устройството към радиатора. Освен това, което е напълно естествено, вентилаторът е обвързван към дънната платка на компютъра и поддържа ШИМ ръководство на скоростта на перките. Системата ще дефинира температурата на устройството и според от това автоматизирано ще усили или понижи скоростта на въртене (освен това можете да регулирате кривата на скоростта, с цел да извършите вентилатора по-малко гръмък или по-ефективен).

Тази структура е основана за дискове с форм-фактор M.2 2280 и съгласно производителя опциите на охладителя ще бъдат задоволителни за изстудяване даже на най-бързите PCIe Gen 5 дискове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР