На 24 октомври 2023 г. (вторник), от 12.30 часа Негово

...
На 24 октомври 2023 г. (вторник), от 12.30 часа Негово
Коментари Харесай

Медици от ВМА се покланят пред мощите на 7 светци

На 24 октомври 2023 година (вторник), от 12.30 часа Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп и духовници ще донесат за поклонение във Военномедицинска академия (ВМА) християнски светини: парченце от животворящия Господен кръст и мощи на седем светии – Свети великомъченик Георги Победоносец, Св. свещеномъченик Харалампий Магнезийски, Св. преподобна Петка, Св. Николай Мирликийски Чудотворец, Св. великомъченик Пантелеймон, Св. Лука Кримски Чудотворец, Св. свещеномъченик Антипа, както и чудотворна икона на Пресвета Богородица „ Скоропослушница ".

Мероприятието се провежда с благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски, който в грижата си за целия народ не не помни и трудовете на медиците и им изпраща за поклонение християнски светини – за подсилване и духовни сили в носенето на нелекия кръст да служиш на близък.

Достъпът до християнските светини ще бъде следен единствено за персоналния състав на ВМА.

Ръководството на ВМА изрича за следващ път своята благодарност към Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски за засвидетелстваната поддръжка през годините, както в борбата с пандемията от COVID-19, по този начин и в акцията „ Бъди един от нас: Дари кръв – избави живот! ”, в която годишно десетки свещенослужители и техните близки подаряват кръв безплатно и оказват помощ на нуждаещи се пациенти освен във ВМА, само че и в цялата страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР