На 24 май президентът Румен Радев ще посети Пловдив за

...
На 24 май президентът Румен Радев ще посети Пловдив за
Коментари Харесай

Президентът ще посрещне 24 май в Пловдив, а вечерта ще даде традиционния прием в НИМ

На 24 май президентът Румен Радев ще посети Пловдив за формалното честване на Деня на светите братя Кирил и Методий , на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Държавният глава ще бъде посрещнат малко след 09:00 ч. в Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ (площад „ 11 май “), където ще произнесе слово . В рамките на честването Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай ще отслужи молебен, а пред паметника на славянските равноапостоли ще бъдат положени венци и цветя.

Президентът ще се включи в шествие във връзка празника, което ще стартира от площад „ 11 май “ и ще приключи пред постройката на Община Пловдив.

В Драматичния спектакъл президентът ще взе участие в тържественото отбелязване на 60 години от основаването на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.  Президентът ще приветства академичното управление, преподавателите и студентите на висшето учебно заведение.

По-късно същия ден в София, от 18:30 ч. в Националния исторически музей президентът Румен Радев и брачната половинка му ще бъдат домакини на обичайния банкет по случай 24 май. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР