На 24 май 2017 в Дубай беше представен първият Робокоп,

...
На 24 май 2017 в Дубай беше представен първият Робокоп,
Коментари Харесай

В Дубай представиха първия в света робокоп

На 24 май 2017 в Дубай беше показан първият Робокоп, (полицай робот). Това е първата фаза от огромен план за консолидиране на роботите в полицейските сили на емирството. Тази първа трансформация на робот – служител на реда има опция да изпраща видео до ръководството на полицията от местопроизшествието, да рапортува за престъпни прояви, да извърши лицево различаване, да издава фишове за санкции и да приказва 9 езика. Тази първа версия на робокоп ще оперира в моловете и други места със скупчване на туристи.

Следващата стъпка ще бъде чиновниците, които посрещат посетителите в полицейските сектори, да бъдат сменени с роботи, а крайната цел е да се появят роботи, които напълно и пълноценно могат да заместват живата мощ на полицията.

Цялата стратегия за роботизиране на полицейските сили на емирството планува, 25% от персоналния състав да бъде от роботи през 2030 година

Полицаите – роботи са остаряла концепция на научните фантасти, само че те стават все по действителни на разнообразни места в света. През февруари полицията в Китай към този момент употребява робота АнБот, който може да прави лицево различаване, с цел да разпознава престъпни детайли и може да ги преследва, до момента в който пристигна полиция.

В Русия сътвориха своя Робокоп наименуван Федор (от Final Experimental Demonstration Object Research), който беше показан на видео да стреля извънредно тъкмо, да подвига тежести и да върви.

Има и много възражения за бъдещото развиване на роботите-полицаи, тъй като не е ясно кой ще дава отговор при взимането на неверно решение от изкуствения разсъдък, по какъв начин и с какво машината може да бъде осъдена при неточност? Тук са и опасенията на хора, като Илън Мъск и Стивън Хокинг за заплахата от изкуствения разсъдък и това, дали на робот въобще би трябвало да се дава позволение да санкционира или даже да убива хора.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР