На 23 май 2018 г. в салона на НЧ,,Съгласие 1869“

...
На 23 май 2018 г. в салона на НЧ,,Съгласие 1869“
Коментари Харесай

Тетевенци се насладиха на Танцов спектакъл 10 години СТФ Ева и приятели

На 23 май 2018 година в салона на НЧ,,Съгласие 1869 “ в гр.Тетевен се организира танцов театър по случай навършването на 10 годишнина от основаването на Самодейна танцова групировка,,Ева “ Тетевен с началник Станислава Стоянова.
Гости на концерта бяха доктор Мадлена Бояджиева – кмет на Тетевен, господин Герасим Конзолов – кмет на Радовиш, Република Македония и неговата делегация, госпожа Мария Стойчева – ръководител на Общински съвет Тетевен. Д-р Мадлена Бояджиева и госпожа Мария Стойчева сервираха своите приветствени адреси и плакети с благопожелание за бъдещи професионални триумфи. Поздравителен адрес и плакет сервира и ръководителят на НЧ,,Съгласие 1869 “ Тетевен.
Под звуците на националната музика и харизмата на обичайните български стъпки, посетители и тетевенци се любуваха на прелестния театър. В репертоара на състава са включени танци най-вече по хореография на Станислава Стоянова, както и на Стефан Стефанов и Виктория Стефанова. В спектакъла участваха още ТС,,Ябланска огърлица “, ДТС,,Пъстроцвет Джуниър “ Тетевен и ДТС,,Пъстроцвет “ Тетевен.
През годините СТФ,,Ева “ печели редица награди от национални и интернационалните състезания, като едни от най – значимите са:,,Златен Орфей “ – най – влиятелната премия на Европейската асоциация на фолклорните фестивали,,, Шампион по фолклор “ – огромната премия на фестивала в Римини, Италия,,,Златен фасул “ – огромната премия от Празника на боба в Радуил. Съставът е осъществил и интернационалните турнета в Хърватска, Черна Гора, Турция, Македония, Чехия, Албания. Тази година ще показа България и Тетевен на Европейския фестивал по фолклорни изкуства в Гърция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР