Преди броени дни името на българина Димитър Труканов влиза в

...
Преди броени дни името на българина Димитър Труканов влиза в
Коментари Харесай

Българин е звездата в Шампионата на Азия по стрелба с лък от кон

Преди броени дни името на българина Димитър Труканов влиза в излъчванията на международните медии като българския треньор, под чието управление националният тим на Саудитска Арабия печели безапелационно Шампионата на Азия по пукотевица с лък от кон. От 12 страни участнички в влиятелния шампионат, тимът на Саудитска Арабия, управителен от Труканов печели златните медали във всички категории и надлежно I-во и II-ро място в самостоятелното извънредно класиране, както и I-во място в отборното класиране. Събитието се организира в град Чимкент, а уредник е Казахстанската федерация по конна пукотевица с лък.



За достойнството и предизвикването да си треньор на Националния тим на Кралство Саудитска Арабия, Труканов споделя, че е получил неповторимата опция да тренира състезателите по персонално развита от него методика, която създава повече от 15 години и която е в основата на основаната от него школа по исторически бойни изкуства на кон " Мадарски конник ".



Успехът на българина не се показва единствено в извоювания шампионат, впечатляващо е, че месец преди надпреварата, по характерни аргументи, титулярите в националния тим са заменени с младежи на възраст от 14 до 18 години, които в никакъв случай в живота си не са взели участие в интернационалните надпревари. Това не плаши Труканов, а го окуражи да даде всичко от себе си и резултатът е налице. Под негово управление, младежите се трансформират в изненада и сензация на шампионата и съумяват да се наложат над едни от най- мощните тимове от Казахстан, Монголия, Русия, Индонезия и други Този триумф е доказателство за успеваемостта на новаторския метод и методика на българина.

Димитър Труканов е притежател на голям брой награди от влиятелни интернационалните шампионати по пукотевица с лък от кон и исторически бойни изкуства на кон. Той е и един от хората, които се стремят да разпространяват и в България този спорт основан на историческата традиция. Труканов е създател на Школа „ Мадарски конник – град Обзор “, посредством която трансформира курортния град в привлекателен център за искащите да се образоват в едно от най-древните бойни изкуства. В школата десетки деца от България и чужбина се учат на обич към конете, на майсторство и точност с лък в придвижване.

Планират се подготвителни лагери за младежи и девойки от Кралство Саудитска Арабия, които да се проведат това лято в град Обзор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР