На 23.01.2023 година, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа

...
На 23.01.2023 година, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа
Коментари Харесай

Дело за причинена смърт на мотоциклетист в Червен бряг гледа съсът в Плевен

На 23.01.2023 година, състав на Плевенски областен съд ще прегледа наказателно дело №1003/2023 година, формирано на съображение обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против И.Ц.М., от град Червен бряг, обл. Плевен, роден 1970 година, упрекнат в това, че

На 16.08.2019 година, в град Червен бряг, при ръководство на лек автомобил нарушил разпоредбите за движене по пътищата, като лишил преимуществото на мотоциклет и по този метод, по несъобразителност, предизвикал гибелта на 40 годишния Ц.М.П., също от град Червен бряг.

Инцидентът е станал в светлата част на деня, на кръстовище. Обвиняемият не е спрял на линията на знак „ Стоп “, а навлязъл в кръстовището със скорост от към 9 км/ч, защото е имал лимитирана видимост, заради съществуването на спрени МПС-та директно преди кръстовището. През това време, на пътя с преимущество се движел потърпевшия, който управлявал мотоциклет със скорост от 105 км/ч, при позволение 50 км/ч в обитаемо място, без сложена защитна каска. Последвал е удар сред автомобила на обвиненото лице и мотоциклета. В разследване на този удар, потърпевшият мотоциклетист, паднал на земята, където останал да лежи. Бил откаран с кола за спешна помощ до УМБАЛ „ Д-р Г.Странски “ град Плевен, само че още същият ден настъпила неговата гибел, заради получените от злополуката голям брой контузии.

Обвинителният акт е постъпил в Окръжен съд - Плевен на 21.11.2023 година и първото по делото разпоредително правосъдно съвещание е извършено в границите на законоустановения едномесечен период - 20.12.2023 година.

Насроченото за 23.01.2024 година правосъдно съвещание е второ намерено съвещание по делото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР