На 22 септември София се присъединява към традиционната вече за

...
На 22 септември София се присъединява към традиционната вече за
Коментари Харесай

22 септември: Ден без автомобили в столичния център, ходете пеша

На 22 септември София се причислява към обичайна към този момент за Европа самодейност Ден без коли в границите на Европейската седмица на подвижността.

От 8:00 до 19:00 часа в петък центърът на града ще бъде затворен за влизане на коли в обсега на синята зона за паркиране – регионът, стеснен сред бул. " Васил Левски ", бул. " Патриарх Евтимий ", бул. " Христо Ботев ", бул. " Александър Стамболийски ", бул. " Княз Александър Дондуков ", ул. " Георги Сава Раковски ", бул. " Цар Освободител ", като се изключи граничните улици и булеварди.

Забраната изключва колите, обслужващи мероприятието, както и колите на всеобщия градски превоз и коли на сватбени тържества и на живущите.

Общината приканва жителите и посетителите на София да употребяват градския превоз за стигане до центъра, а в пешеходния периметъра да се разхождат пешком, да карат колело, ролери, тротинетка и да употребяват градски превоз.

За по-добро информиране на всички поданици и гости на центъра на София Центърът за градска подвижност е сложил осведомителни листовки на всички паркирали коли в синята зона.

До 23 септември мобилна станция ще прави 24-часови измервания на въздуха, с цел да се регистрира разликите в дните с деен авто трафик и в почивните дни, в това число и в деня без коли.

 Карта на региона, затворен за коли

източник: Център за градска мобилност
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР