На 22 септември 2017 г., петък, София се присъединява към

...
На 22 септември 2017 г., петък, София се присъединява към
Коментари Харесай

Изненада! Днес забраняват автомобилите в центъра на София! Ще ползваме само градски транспорт…

На 22 септември 2017 година, петък, София се причислява към обичайна към този момент за Европа самодейност Ден без коли в границите на Европейската седмица на подвижността. От 8:00 до 19:00 ч. центърът на София ще бъде затворен за влизане на коли в обсега на синята зона за паркиране – регионът, стеснен сред бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Александър Стамболийски“, бул. „Княз Александър Дондуков“, ул. „Георги Сава Раковски“, бул. „Цар Освободител“, като се изключи граничните улици и булеварди.

Забраната изключва колите, обслужващи мероприятието, както и колите на всеобщия градски превоз и коли на сватбени тържества и на живущите. Още от 00:00 до 19:00 ч. се не разрешава престоят и паркирането на пътни транспортни средства както следва:

– на бул. „Витоша“ сред ул. „Алабин“ и бул. „Александър Стамболийски“;

– на пл. „Кн. Александър І“;

– на ул. „Леге“

; – на ул. „Съборна“ сред пл. „Св. Неделя“ и ул. „Леге“.

Столичната дирекция на вътрешните работи ще обезпечи постове за надзор и контролиране на придвижването. Общината приканва жителите и посетителите на София да употребяват градския превоз за стигане до центъра, а в пешеходния периметъра да се разхождат пешком, да карат колело, ролери, тротинетка и да употребяват градски превоз, съобщи novini.bg

От 10:00 ч. до лятната сцена на „Борисовата градина“ ще започва велопоход „Заедно с велосипед“ в наличието на заместник-кмета по превоз Евгени Крусев и Екатерина Йорданова – ръководител на непрекъснатата комисия по превоз към Столичен общински съвет. Това е финалното събитие от провеждащата се в София Европейска седмица на подвижността. Център за градска подвижност и Столична община канят всички фенове колоездачи да се включат в самодейността. Обиколката започва от „Борисовата градина“ и продължава през Ловния парк, и през Южния парк. Колоездачите ще изминат общ маршрут от 13 км, който минава през доста от парковете на София.

Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР