На 21 юни в 17:57ч Слънцето напуска въздушните Близнаци и

...
На 21 юни в 17:57ч Слънцето напуска въздушните Близнаци и
Коментари Харесай

Лятното слънцестоене – триумф на Слънцето и Светлината

На 21 юни в 17:57ч Слънцето напуща въздушните Близнаци и минава във водния знак Рак. С този преход стартира лятното слънцестоене. Това е доста значим миг във Вселената.

Лятното слънцестоене настава, когато един от полюсите на Земята е оптимално извърнат към Слънцето. Случва се единствено два пъти годишно – един път в Северното полукълбо и един път в Южното полукълбо. В този ден Слънцето доближава най-високата си позиция на небето, което значи, че този е и най-дългия и ярък ден. 21 юни също е най-късата нощ. От този миг нататък продължителността на деня стартира да понижава, а нощта да се усилва.

В предишното лятното слънцестоене е било най-важният празник в календарната година. На доста места в Елада годината е започвала по това време: в Атина и Делфи, да вземем за пример, при новолуние след слънцестоенето. Според разказите в нощта на лятното слънцестоене античните се къпели и правили чудодейни изцеления във фонтани, реки и водопади. Вярвало се, че каквото се мечтае, пожелае или изиска в тази нощ, ще се сбъдне.



Лятното слънцестоене е интервал, цялостен с невероятна сила, борбата сред светлината и тъмнината е необикновено мощна и образува съвсем магическа сила, която е добре да използваме. Това е интервал за смяна и ново начало. Сега имаме опция да се откажем от това, което към този момент не ни служи, и да се съсредоточим върху това, което ни прави същински щастливи и задоволени.

На този ден природата е цялостна със мощ и мощност. Това е моментът, когато силата на съзиданието е най-активна и слънцето доближава своя зенит. Поради това този сезон на годината е удобен за осъществяване на планове и цели, с цел да могат те да се разширят и да дадат плод.



Ако имате фантазии за реализиране, в този момент е моментът да се борите за тях. Анализирайте живота си и се свържете с това, което е в сърцето ви. Спрете да живеете на автопилот и имайте смелостта да извършите измененията, които душата ви желае. Време е да обърнете страницата и да започнете всичко изначало.

Лятното слънцестоене попада в астрологичния знак Рак, който се ръководи от Луната и се свързва с страстите, интуицията и личностното развиване. Подходящо време за работа с женските сили, с цел да се свържем по-лесно с нашата вътрешен глас и прочувствена страна.

Вселената ви изпраща значими сигнали, на които е добре да обърнете внимание, тъй като желае да ви помогне да измененията живота си.

Посрещнете лятното слънцестоене, както посрещате новолунията. Облечете се в бяло или жълти (слънчеви) цветове, запалете свещ, подгответе си лист с стремежи, помолете се и ги изпратете към Вселената.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР