На 21 юли шестима астронавти се спуснаха с водолазна екипировка

...
На 21 юли шестима астронавти се спуснаха с водолазна екипировка
Коментари Харесай

Астронавти се готвят за мисия до Марс на дъното на океана

На 21 юли шестима астронавти се спуснаха с водолазна екипировка на дъното на океана в базата Риф Водолей. Това е подводна изследователска станция ситуирана на 19 метра под повърхността на океана край Флорида. Мисията ще продължи 16 дни, като по време на престоя на астронавтите под водата ще бъдат тествани някои уреди и ще бъдат упражнявани умения, които ще са нужни при бъдеща задача на Марс.

Това е 21-та подводна задача от началото на тази стратегия, почнала през 2001 година. Този път връзките сред екипажа и контролния екип на Земята ще имитират забавянето което ще се получава при действителна връзка сред Марс и Земята – към 15 минути във всяка от посоките. Астронавтите – акванавти са в пробни скафандри наречени mobiPV , при които е допустимо видеото да отива напряко в базата, без ръцете на астронавтите да са заети. Тесните каюти на подводната база имитират това с което астронавтите действително ще разполагат на галактическия транспортен съд и по-късно на Марс.

Бурният океан с високи талази отсрочи задачата с три дни. Веднага след влизането си в подводната база астронавтите са почнали с опитите, този път свързани с работа при ниска гравитация.

Макар главната цел да е подготовка за полета до Марс, тази подводна експедиция е потребна за всеки полет в космоса.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР