На 21 януари 2024г. по електронната поща на МВнР е

...
На 21 януари 2024г. по електронната поща на МВнР е
Коментари Харесай

Габриел: След получен сигнал, комисия проверява дейността на Генералното ни консулство в Битоля

На 21 януари 2024г. по електронната поща на Министерство на външните работи е получен сигнал с изказвания за позволени от Генералното консулство в Битоля нарушавания по процедурата за даване на българско поданство.

Това съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел от парламентарната естрада, съобщи кореспондент на БГНЕС

Още на 22-ри и 23-ти с писма беше изискана информация и документи от способените структурни звена на Министерство на външните работи, Изпълнителната организация за българите в чужбина, Генерално консулство Битоля, както и от дирекция “Българско поданство ” в Министерство на правораздаването.

С моя заповед от 2 февруари 2024г. е избрана комисия от инспекторат, която да реализира извънпланови тематични инспекция на активността на Генерално консулство Битоля. В момента от 6 до 9 февруари комисията е командирована в Генерално консулство Битоля, с цел да се запознае на място с активността на представителството, да събере информация за възможни нарушавания по отношение на процедурата за придобиване на поданство, да изготви разбор и да приготви оферти за премахване на всички установени недостатъци ”, добави Габриел.

Тя посочи, че на база на събраните данни и информация ще бъде направен отчет като крайният период за това е 5 март 2024г.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР